13:19 04.12.2015

МЗС України з'ясовує обставини затримання знімальної групи "СТБ" у РФ

2 хв читати
МЗС України з'ясовує обставини затримання знімальної групи "СТБ" у РФ

Міністерство закордонних справ України з'ясовує обставини затримання знімальної групи українського телеканалу "СТБ" російськими прикордонниками, повідомив представник департаменту консульської служби Євген Ігнатовський.

"Ми відправили запит до нашого посольства, очікуємо від них інформацію про обставини цієї ситуації", - сказав Є.Ігнатовський агентству "Інтерфакс-Україна".

За інформацією кореспондента радіо "Свобода" Антона Наумлюка, російські прикордонники вже понад вісім годин відмовляють знімальній групі українського телеканалу "СТБ" у проходженні прикордонного контролю на пункті Шебекіно у Бєлгородській області РФ. "На митниці заявили, що митники в Домодєдово, мабуть, неправильно оформили їхній в'їзд і не внесли до певної бази. Пропонують самостійно їхати до аеропорту і розбиратися", - написав А.Наумлюк у себе на сторінці в Facebook.

Пізніше він написав, що прикордонники на митниці в с. Нехотєєвка Шебекінського району відвели "на розмову" оператора українського "СТБ" Олександра Хоменка, який працював на процесі проти української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко.

"Уже 10 годин не можуть перетнути кордон, щоб потрапити додому. До цього не пропускали, тому що домодєдовські митники начебто не внесли в електронну базу знімальну техніку. Зараз запис у базі "несподівано" знайшовся, зате ось "розмови" почалися", - повідомив А.Наумлюк.

Пізніше журналіст "СТБ" Олена Лунькова, що входить до складу знімальної групи, повідомила, що О.Хоменка вже відпустили. Вона також зазначила, що в О.Хоменка кримська прописка. "Олександра Хоменка відпустили. Без питання, чий Крим, таки не обійшлося", - написала О.Лунькова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона також повідомила, що митники утримували знімальну групу понад вісім годин, після чого співробітник ФСБ відвів О.Хоменка "на розмову", що тривала майже дві години.

Знімальна група їхала з м. Донецька Ростовської області РФ, розташованого на кордоні з контрольованою бойовиками частиною України. У російському Донецьку відбувається процес над Н.Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА