12:51 30.11.2015

Україна готова виступити гарантом продовольчої безпеки Туреччині

2 хв читати
Україна готова виступити гарантом продовольчої безпеки Туреччині

Український агросектор готовий виступити гарантом продовольчої безпеки Туреччині, написав міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Якщо традиційні партнери Туреччини застосують санкції, тобто припинять постачати зернові, Україна готова збільшити поставки зерна, кукурудзи та олії мінімум удвічі. Туреччина давній і надійний партнер України, ми готові виступити гарантом продовольчої безпеки цієї країни", - запевнив він.

За даними міністра, за десять місяців 2015 року Україна вже експортувала до Туреччини аграрної продукції на суму майже $566 млн, з яких зерна на більше ніж $55 млн, олії - на $75 млн.

"Звичайно, наразі зарано говорити про зміни у товарообігу між Туреччиною та Україною, однак ми готові до поглиблення двосторонньої співпраці в аграрному секторі. Розширення та диверсифікація експортного ринку залишається пріоритетом для України, а Туреччина - перспективним торговельним партнером", - додав О.Павленко.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про заходи з гарантування національної безпеки РФ і захисту громадян РФ від злочинних та інших протиправних дій і про застосування спеціальних економічних заходів щодо Турецької Республіки".

Відповідно до указу на території РФ тимчасово вводиться заборона або обмеження зовнішньоекономічних операцій, що передбачають ввезення на територію РФ окремих видів товарів, країною походження яких є Турецька Республіка, за переліком, який визначає уряд Російської Федерації (окрім товарів, що ввозяться для особистого користування в обсязі, дозволеному правом Євразійського економічного союзу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

Окупанти обстріляли Вовчанську громаду касетними боєприпасами, постраждали 5 осіб, зокрема начальник міської адміністрації

Зеленський у Харкові відзначив державними нагородами воїнів 92 ОШБр

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, "Фавбет Тек"

Зеленський пропонує Раді денонсувати Угоду про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав

На лінії фронту тривають інтенсивні бойові дії, окупанти особливо активні на краматорському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

"Метінвест" активно залучений до будівництва фортифікацій і постачання військових дронами та системами РЕБ - менеджер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА