14:28 18.01.2015

Бойовики продовжують обстрілювати українські блокпости та населені пункти на Донбасі - спікер АТО

2 хв читати
Бойовики продовжують обстрілювати українські блокпости та населені пункти на Донбасі - спікер АТО

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі бойовики не припиняють артилерійські та мінометні обстріли позицій українських військових, повідомив спікер АТО Андрій Лисенко.

"Терористи не припиняють вогонь по позиціях сил АТО з реактивних систем залпового вогню, артилерії та мінометів в Артемівському, Мар'їнському і Ясинуватському районах Донеччини, а також Попаснянському районі Луганської області", - заявив А.Лисенко на брифінгу в неділю.

За його словами, силове протистояння між бойовиками і підрозділами сил АТО триває.

Тривають атаки терористів на аеропорт "Донецьк", зокрема із застосуванням важкої артилерії, включаючи і обстріли з житлових кварталів Донецька.

"Незважаючи на масові обстріли терористами українських позицій нашим військовим вдалося захистити цей стратегічно важливий об'єкт від захоплення бойовиками. Незважаючи на інтенсивний вогонь противника, відбувається евакуація поранених. За необхідності для доставки тяжкопоранених до медичних закладів буде залучено авіацію", - зазначив він.

Також, за словами спікера АТО, бойовики продовжують ведення авіарозвідки наших позицій. Так, протягом доби українські прикордонники зафіксували розвідувальний політ ворожого безпілотника над населеним пунктом Карлівка в Донецькій області.

Водночас на підконтрольних України територіях тривають відновлювальні роботи. Ремонтні бригади відновили електропостачання в 16-ти населених пунктах Волноваського та Тельманівського району Донецької області, а також під’єднали дев’ять повітряних ліній електропередач і шість підстанцій.

А.Лисенко також повідомив, що за оперативною інформацією, керівництво "ДНР" ухвалило рішення в примусовому порядку залучати до лав незаконних збройних формувань працівників комерційних структур, що функціонують на тимчасово окупованій території і не фінансують бойовиків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА