17:40 14.08.2014

Ахметов відправить 10 тис. тонн гуманітарної допомоги жителям Донбасу

2 хв читати
Ахметов відправить 10 тис. тонн гуманітарної допомоги жителям Донбасу

Бізнесмен Рінат Ахметов запускає свою лінію гуманітарної допомоги в Донецькій і Луганську області, повідомила координатор гуманітарного штабу "Допоможемо" при Фонді Р.Ахметова Римма Філь.

"Рінат Ахметов доручив штабу доставити 10 тисяч тонн гуманітарної допомоги, зробити так, щоб кожен, хто опинився в біді, її отримав. Перший рейс піде вже наступного тижня. Звісно, під час організації доставки ми співпрацюватимемо з місцевою владою, громадськими, міжнародними організаціями - всіма, хто може посприяти в доставці допомоги людям, які її потребують", - розповіла вона на брифінгу в Києві в четвер.

До цих областей буде доставлено не менш ніж 6 тис. тонн продуктів харчування, засобів особистої гігієни, дитячого харчування, ліків. "Гуманітарний рейс доставлятимуть із довколишніх областей траншами на спеціально обладнані перевалочні бази в Донецькій області, звідки дрібнішими партіями вантаж передаватимуть до міст і районів області, які особливо гостро потребують допомоги. Вантаж доставлятимуть колонами по 100 вантажівок, здатних перевезти до 2 тис. тонн допомоги за одну поїздку", - зазначила Р.Філь.

Перший ешелон рейсу заплановано на 21-22 серпня. Буде відправлено 2 тис. тонн допомоги для 200 тис. осіб, які буде роздано до кінця місяця.

Гуманітарний штаб "Допоможемо" при фонді Р.Ахметова працює за чотирма напрямами: евакуація людей із зони військових дій; розміщення переселенців; надання гуманітарної допомоги; надання адресної допомоги. Станом на сьогодні, загалом штаб, Фонд і бізнес Групи СКМ евакуювали із зони військових дій понад 15 тис. осіб, зокрема понад 7 тис. дітей. У місцях компактного проживання розміщено 5,7 тис. осіб, зокрема 1150 осіб - на базах Групи СКМ і 4550 осіб - на зовнішніх базах. Гуманітарну допомогу безпосередньо в зоні військових дій уже отримали близько 30 тис. осіб.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА