12:48 10.04.2018

СБ зберіг прогноз зростання ВВП України в 2018 р. на рівні 3,5%

2 хв читати
СБ зберіг прогноз зростання ВВП України в 2018 р. на рівні 3,5%

Світовий банк (ВБ) зберіг прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2018 році на рівні 3,5%, повідомив провідний економіст представництва СБ в Україні, Білорусі та Молдові Фарук Кхан в Києві у вівторок.

Економічне зростання в Україні на рівні 3,5% прогнозується, якщо реформи в сферах протидії корупції, створення ринку землі, державних банків та приватизації будуть проведені в найближчі місяці. "Якщо проведення реформ затягнеться, то в умовах невизначеності економічне зростання може істотно сповільнитися, а ризики неотримання необхідного зовнішнього фінансування істотно зростуть", - наголошується в прес-релізі СБ.

Як наголошується в економічному огляді СБ по Україні, економічні перспективи в країні стають більш невизначеними, але збереження макроекономічної стабільності і завершення ключових реформ до липня 2018 року може допомогти поліпшити інвестиційні настрої і прискорити зростання економіки країни в наступні кілька років.

"Складна політична атмосфера перед виборами в 2019 році впливає на перспективи економічного розвитку, але залишається вікно можливостей по завершенню ключових реформ до липня 2018 року. Реформи із створення ринку землі, оздоровлення фінансового сектора, протидії корупції та в сфері приватизації не тільки вирішать проблему гальмування середньострокового зростання, але також пошлють сигнал для зміцнення довіри інвесторів ", - наголошується в огляді.

За оцінкою експертів СБ, прискорення економічного зростання в Україні до 4% до 2019 року можливо за умови підтримки збільшення капітальних інвестицій на рівні 15% на рік, переважно за рахунок прямих іноземних інвестицій і поступового збільшення банківського кредитування.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА