08:39 10.04.2018

Ціни євробондів РФ у понеділок обвалилися на розширенні антиросійських санкцій

3 хв читати

Котирування більшості випусків російських єврооблігацій у понеділок демонстрували помітне падіння на тлі значного зниження інтересу до ризикових активів у світлі нових санкцій, введених проти Росії з боку США. При цьому американські казначейські зобов'язання (US Treasuries) лише несуттєво знижуються в ціні, що в результаті призводить до розширення суверенних спредів до прибутковості базових активів.

Ціна російських державних єврооблігацій з погашенням у 2030 році до 18:15 впала по відношенню до закриття 6 квітня на 86 базисних пунктів і становила 112,51% від номіналу, що відповідає прибутковості 3,85% річних (зростання на 22 на базисних пункту).

Вартість американських чотирирічних Treasuries знизилася на 2 базисних пункту, становивши 98,96% від номіналу (прибутковість виросла на 3 пункти - до 2,36% річних). Таким чином, спред між прибутковістю Russia-30 і чотирирічними казначейськими облігаціями США розширився на 19 пунктів і становив 149 базисних пунктів.

Котирування єврооблігацій з погашенням у 2043 році впали до попереднього закриття на 344 базисних пункти - до 109,87% від номіналу (прибутковість виросла на 23 базисних пункту - до 5,17% річних). У свою чергу єврооблігації з погашенням у 2042 році обвалилися в ціні на 346 базисних пунктів - до 106,17% від номіналу (прибутковість виросла на 23 базисних пункту і становила 5,17% річних). Папери з погашенням у 2026 році впали в ціні на 165 базисних пунктів - до 102,13% від номіналу (прибутковість виросла на 24 пункти - до 4,44% річних). Папери з погашенням в 2023 році подешевшали на 118 базисних пунктів, до 104,54% від номіналу (прибутковість виросла на 24 пункти - до 3,94% річних).

Новий тридцятирічний випуск суверенних євробондів РФ із погашенням у 2047 року подешевшав на 367 базисних пунктів - до 97,25% від номіналу (прибутковість виросла на 25 пунктів і становила 5,44% річних), тоді як новий десятирічний випуск із погашенням у 2027 році впав на 208 базисних пунктів, до 97,74% від номіналу (прибутковість виросла на 28 пунктів - до 4,55% річних).

"Під час торгів понеділка під тиском перебуває весь сектор єврооблігацій, котирування паперів знижуються, прибутковості зростають. У п'ятницю публікація нового списку санкцій не чинила такого тиску на ринок, основна реакція припала на сьогоднішні торги. Вочевидь, учасники торгів провели аналіз можливих наслідків і почали продавати російські активи за усім спектром паперів. Це стосується і акцій, і облігацій, а також російського рубля - фіксується значне падіння у всіх секторах. Єврооблігації не виняток, ринок опустився на давно не бачені рівні, особливо це стосується довгих випусків. Додатковий тиск на ринок може чинити ринок базових активів, який, у свою чергу, може почати реагувати на збільшення емісії облігацій федерального казначейства США. Таким чином, ринок російських державних євробондів може опинитися під тиском з двох сторін. Це як наша власна історія, пов'язана з санкціями, так і історія, пов'язана з активністю Мінфіну США з випуску US Treasuries. Проте, хотілося б сподіватися, що сьогоднішня реакція інвесторів є занадто різкою і ситуація незабаром нормалізується", - прокоментував "Інтерфаксу" ситуацію на ринку трейдер Росексімбанку Руслан Пшонковський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА