18:53 05.04.2018

Децентралізація має забезпечити містам і селищам необхідні повноваження і кошти для їх повноцінного розвитку - Кличко

2 хв читати

Українським містам і Києву зокрема для повноцінного розвитку та втілення соціально-важливих проектів необхідний повний обсяг повноважень і коштів, які має гарантувати втілення реформи децентралізації. Про це мер Києва, голова АМУ Віталій Кличко заявив у Вінниці під час розширеної урядової наради, присвяченої питанням децентралізації та стратегічного розвитку регіонів.

За його словами, податків на доходи фізичних осіб у столиці забирають сьогодні найбільше серед інших міст України, а в плануванні видатків Держбюджету Київ  «не балують».

«Але, як мер, роблю все, щоб Київ розвивався та слугував прикладом іншим містам. І ми знаходимо для цього будь-які можливості. Ми спрямовуємо кошти міського бюджету на капітальне оновлення доріг. 500 км за минулих два роки! І темпів збавляти не збираємося. Будуємо і реконструюємо школи та дитсадки, створюємо та ремонтуємо парки і сквери. Зараз взялися за масштабну модернізацію вуличного освітлення, оновлення туристичної інфраструктури. І все це потребує коштів, повноважень»,  - заявив мер столиці.

Він навів приклад того, як обмеженість повноважень заважає втіленню проектів. «Ми обіцяли і збиралися до Дня прапору цього року встановити в столиці найбільший, головний прапор країни. Виділили на це кошти. Але погодження, зокрема, в Мінкульті, затягнулися таким чином, що виконати всі роботи цього року ми вже не встигаємо. Але я чітко   налаштований: наступного року  флагшток ми  все одно встановимо! Саме до Дня прапора», - наголосив Кличко.

Він відзначив, що реальна  децентралізація необхідна. Іншого шляху для успішного розвитку країни - її міст,  містечок і селищ, немає. «І ми готові  працювати, втілювати реальні справи і змінювати наші міста», - сказав Віталій Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА