16:03 13.11.2017

Американська Oriole Capital Group інвестує $150 млн у виробництво Ан-74 на ХДАВП

2 хв читати
Американська Oriole Capital Group інвестує $150 млн у виробництво Ан-74 на ХДАВП

Американська Oriole Capital Group інвестує $150 млн у розвиток виробництва сімейства багатоцільових транспортних Ан-74 максимальною вантажопідйомністю 10 тонн різних модифікацій на потужностях ДП "Харківське державне авіаційне виробниче підприємство" (ХДАВП), що входить до держконцерну "Укроборонпром", повідомила прес-служба держконцерну в понеділок.

Відповідної домовленості між американською компанією та "Укроборонпромом" досягнуто під час XV Міжнародної авіакосмічної виставки Dubai Air Show-2017, що відбувається 12-16 листопада в Дубаї (ОАЕ).

Статус підписаного сторонами документа прес-служба не уточнює.

Згідно з повідомленням, у рамках домовленості, ХДАВП отримає замовлення у розмірі $150 млн на серійне виготовлення модифікацій Ан-74, а Oriole Capital Group - право на інвестиції у виробництво, модернізацію та збут цих літаків.

Американську Oriole Capital Group LLC створено в червні 2017 року. За даними сайта компанії, її основна спеціалізація - інвестування та підтримка інноваційних авіаційних проектів у всьому світі.

"Укроборонпром" додає, що Oriole Capital Group була заснована керівниками Wamar International (багатопрофільна виробнича та сервісна компанія, зайнята у виробництві бронеавтомобілів, газових турбін і технологій авіаційної оптимізації) та Aero-Pioneer Group (компанія з авіалогістики та сервісу, що має повітряні судна та експлуатує їх у Західній Африці та сусідніх країнах для урядів, НДО та приватних корпорацій). Команда Oriole Capital Group включає людей із досвідом керівництва в таких компаніях і організаціях, як Boeing, Hawker-Beechcraft, Cessna, Thales, United Airlines, Textron Aviation, Raytheon та FAA, зазначає "Укроборонпром".

Dubai Air Show, що проводиться раз на два роки з 1989 року за підтримки уряду і Збройних сил ОАЕ, є наймасштабнішим у Близькосхідному регіоні міжнародним авіакосмічним салоном, що найбільш динамічно розвивається у світі. Серед профілів виставки: цивільна та військова авіація, електронні системи контролю та управління рухом, космічні технології та супутниковий зв'язок, оборонні системи.

Україна презентує на Dubai Air Show-2017 середній транспортний Ан-70 і побудований на замовлення Саудівської Аравії літак-демонстратор нового багатоцільового Ан-132 - Ан-132D.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

"Нафтогаз" і Міноборони почали формування незалежної НР в "Укртатнафті"

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА