11:01 02.11.2017

Одеська міськрада виділила 95 млн грн для збанкрутілого ПАТ "Одеська ТЕЦ"

2 хв читати
Одеська міськрада виділила 95 млн грн для збанкрутілого ПАТ "Одеська ТЕЦ"

Одеська міськрада виділила 95 млн грн КП "Теплопостачання міста Одеси" для компенсації витрат на надання послуг із теплопостачання населенню міста.

Відповідне рішення депутати міськради ухвалили на позачерговій сесії в середу.

Зазначені кошти КП спрямує ПАТ "Одеська ТЕЦ", щоб погасити частину наявної дебіторської заборгованості підприємства. У свою чергу ПАТ перерахує ці кошти НАК "Нафтогаз" України, перед якою в ПАТ сформувалася кредиторська заборгованість.

Після цих фінансових операцій ПАТ "Одеська ТЕЦ" отримає газ і зможе розпочати виробничу діяльність з генерації тепла для центральної частини Одеси.

Як повідомлялося, комунальні служби розпочали поетапне підключення систем теплопостачання в Одесі у зв'язку з очікуваним похолоданням іще 24 жовтня. Однак донедавна залишалося невирішеним питання теплопостачання центральної Одеси. Тепло в центр Одеси постачає ПАТ "Одеська ТЕЦ", яка перебуває в процедурі банкрутства.

Загалом ПАТ "Одеська ТЕЦ" забезпечує теплом близько 300 тис. одеситів.

У грудні 2016 року Господарський суд Одеської області визнав ПАТ "Одеська ТЕЦ" банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру підприємства терміном на 12 місяців.

Станом на 31 грудня 2015 року вартість чистих активів товариства становила 328,781 млн грн, сума зобов'язань - 710,323 млн грн.

Як повідомлялося, Господарський суд Одеської області 23 грудня 2015 року вирішив провести санацію ПАТ "Одеська ТЕЦ". Керівником санації призначили Євгена Лахненка.

У липні ц. р. Фонд держмайна України ухвалив рішення про підготовку державного пакета акцій ПАТ "Одеська ТЕЦ" до приватизації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА