Перший Всеукраїнський музейний форум у Дніпрі: звіт

Автор: Дмитро | 19 жовтня 2019 22:02 |

Закінчився перший у Дніпрі Всеукраїнський музейний форум. Для чого і для кого він був? По-перше, для музейників, що прагнуть розвитку своїм інституціям. По-друге, ми визначились з колом проблем, що існують сьогодні в музейній галузі.


По-третє, чекайте на спеціалізовані семінари по кожному питанню, що виникли під час форуму. Дніпропетровський Національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького має ресурси та досвід, який не варто приховувати від колег. Дякую всім учасникам та спікерам форуму

У перший день форуму дискутували про (не) кризовий музейний менеджмент, про нові музейні можливості та погляди на прикладі музеїв Луганнщини та Донеччини: крах чи відродження? Чи важко подарувати музеям друге життя з нуля? Досвідом власної роботи поділився і "Музей громадянського подвигу Дніпропетровщини в подіях АТО"

Маємо розмову, як налагодити комунікацію з відвідувачем? Які маємо інструменти, засоби, і чи використовуємо їх? Соціологічне дослідження, як перший крок визначення музейної аудиторії, подальший аналіз та напрямок руху до мети від Тетяни Шапаренко, директора ДХМ.

Приклад успішного початку комунікації з громадою поділився Юрій Ткач, директор Чернігівскьго художнього музею ім. Галагана: чашка кави, як привід поговорити про мистецтво; реставраційні майстер-класи від фахівців. Результати роботи: розширення музейної аудиторії, ліквідація стереотипів щодо музею, зміна лого. Бажаємо успіху Чернігівському художньому музею у здійсненні мрії щодо розробки та зміни айдентики. 

Другий день: обмін досвідом "Менеджмент музейних комплексів, які висвітлюють масові трагедії ХХ ст.". Досвідом менеджменту та комунікації ділилися одразу два приватних музеїв Дніпра "Музей українського живопису" та технічний музей "Машини часу". А Тетяна Сосновська, генеральний директор Національного музею історії України, розповіла про досвід музейного менеджменту на прикладі свого музею.

Директор ДНІМ та дизайнери Дніпра розповіли про айдентику ДНІМу.

Завершували форум Н. Хазан і Є. Титаренко з презентація фільму Dnipro-outpost of Ukraine у форматі VR.

Було дуже багато й інших виступів та дискусій. Більше детальніше про сам форум та фото за ЛІНКОМ.

Теги

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень