ЛАВРА: ЗАПИТ

Автор: Максим Левада | 15 липня 2019 18:40 |

«Керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу».


Міністерство культури України

01601, м. Київ, вул. Івана Франка, 19

Левада Максим Євгенович,

ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ

E-mail ХХХХХХХХХХХХ@ХХХХ.ХХХ

 З А П И Т

на отримання публічної інформації

Відповідно до статті 34 Конституції України кожному гарантовано право на отримання, зберігання та поширення інформації. Гарантія права на інформацію забезпечується обов’язком органів державної влади та органів місцевого самоврядування, як розпорядників інформації, оприлюднювати інформацію, яка була отримана або створена в процесі їхньої діяльності згідно зі статтями 3, 4, 14 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Згідно зі статтею 5 Закону України «Про доступ до публічної інформації» доступ до інформації забезпечується шляхом надання інформації за запитами на інформацію, при цьому згідно зі статтею 19 цього самого закону запитувач має право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію незалежно від того, стосується ця інформація його особисто чи ні, без пояснення причини подання запиту.

Зважаючи на вищенаведене, відповідно до статей 5, 6, 13 Закону України «Про доступ до публічної інформації», статей 5, 6 Закону України «Про інформацію», прошу надати інформацію по наступних питаннях:

1. Відповідно до п. 10.1 Статуту Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, затвердженого наказом Міністра культури України Є. Нищука № 224 від 22березня 2017 р., «керівництво Заповідником здійснює Генеральний директор, який призначається на посаду шляхом укладання з ним контракту».

Відповідно до п. 1 ст. 21 Закону України «Про культуру», «керівники державних та комунальних закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами конкурсу».

Згідно п. 4 зазначеної статті «Орган управління оголошує конкурс на посаду керівника державного чи комунального закладу культури не пізніш як за два місяці до завершення строку повноважень керівника державного чи комунального закладу культури відповідно до контракту або впродовж семи днів з дня дострокового припинення його повноважень».

4-го вересня 2017 р. мав завершитися конкурс на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Як відомо, цей конкурс не відбувся через брак кворуму конкурсної комісії, бо члени конкурсної комісії від органу управління (Мінкультури) не явилися на її засідання.

Повторний конкурс, згідно п. 14 ст. 21 Закону України «Про культуру», мав бути проведений відповідно до ст. 21.1-21.5 цього Закону.

Прошу повідомити коли відбувся повторний конкурс на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, якими були його результати та коли і на який термін було укладено з ним контракт з переможцем конкурсу.

2. Згідно до п. 1 ст. 21.1 Закону України «Про культуру», «Керівником державного чи комунального закладу культури може бути особа, яка має вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років».

Прошу повідомити хто наразі є керівником Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, як, коли і на якій підставі його було призначено.

3. Прошу у відповіді не цитувати норми законодавства, а лише вказати дату проведення конкурсу на посаду генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, прізвище та ім’я керівника заповідника, дату укладання та термін дії контракту з ним і термін його стажу роботи у сфері культури на момент призначення його керівником заповідника.

Звертаю вашу увагу, що згідно з п. 1 ст. 4 Закону України «Про доступ до публічної інформації», доступ до публічної інформації здійснюється на принципах «прозорості та відкритості діяльності суб'єктів владних повноважень».

Відповідно до статті 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», прошу надати відповідь протягом 5 робочих днів з дня отримання запиту. Відповідь прошу надіслати на адресу: ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ та повідомити за електронною адресою ХХХХХХХХХХХХ@ХХХХ.ХХХ про надання вказаної інформації.

У випадку, якщо запитувана інформація буде перевищувати 10 сторінок, гарантую відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк згідно зі статтею 21 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Звертаю увагу, що у випадку ненадання відповіді на запит або надання неповної інформації, я буду змушений звернутися за захистом свого права на інформацію до суду або вимагати притягнення посадових осіб міністерства до адміністративної відповідальності за статтею 212.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

15 липня 2019 р.                                                                                                   М. Левада

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень