МУЗЕЙ ХАНЕНКІВ ВІДЗНАЧАЄ 100-РІЧНИЙ ЮВІЛЕЙ

27 червня 2019 17:37 |



25 червня 2019 р. до 100-річчя з дня відкриття Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відкрився перший історико-документальний виставковий проект «Музей. Століття», який розкриває долю музею та його колекції з 1919 року до сьогодення.


«Музей Ханенків є великою мистецькою перлиною не тільки України, а й Європи й світу. Музей в різні часи переживав багато випробувань та втрат, особливо в часи Другої світової війни колекція понесла великі втрати. Повернення на Батьківщину втрачених культурних надбань є важливим державним завданням і Міністерство культури спільно з представниками музейної спільноти веде наполегливу роботу, у тому числі і через міжурядові комісії, для того щоб відшукати та повернути культурні цінності, зокрема, і до цього славного Музею мистецтв», - наголосив Міністр культури України Євген Нищук, вітаючи музей з ювілеєм.



«Наразі ми підходимо до ідеї створення новітньої інституції музеїв, яка перейматиметься не тільки питанням реформування музейної галузі по всій Україні, а й формуванням сучасного розуміння функціонування музею, його стратегій та форм роботи і розвитку».

Міністр культури також відзначив високу професійність та креативність колективу Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, фахова та експерта допомога якого відіграла помітне місце у підготовці та перебігу судових процесів з повернення в Україні «скіфського золота».

«Я дякую вам за гарну партнерську роботу, радію, що ми маємо таку перлину у серці Києва, відвідування якої планують всі гості столиці. Це ваш великий труд і ваш великий успіх! Будемо й надалі працювати разом над презентацією себе світові через наші культурні надбання» - сказав Євген Нищук.









Ключове місце у проекті «Музей. Століття», куратором якого виступила генеральна директорка музею Катерина Чуєва, належить архівним документам. Серед родзинок виставки – оригінали архівних документів, зокрема, примірник заповіту Богдана Ханенка від 10 квітня 1917 року, та вибрані пам’ятки з фондів музею, що експонуватимуться вперше або після перерви у кілька десятків років.

Джерело: Міністерство культури України

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень