Виставку робіт учасників Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості відкрили у Кропивницькому

Автор: Кіровоградський обласний художній музей | 20 квітня 2019 16:58 |



18 квітня 2019 року на базі Кіровоградського обласного художнього музею відкрито виставку творів переможців заочного туру ХХІV Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі та обласної виставки-конкурсу «Знай і люби свій рідний край».


З 17 по 19 квітня 2019 року Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості проводить ХХІV Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі.

Масштабнесвяткування Дня Землівже стало гарноютрадицією. Кропивницькийз радістю приймає гостей з усієїУкраїни. До участі  у Фестивалізапрошуютьсяучні (вихованці) закладівпозашкільної, загальноїсередньої, професійної, вищоїосвітивікомвід 8 до 21-го року: представникиєвроклубів, учнівськогосамоврядування, молодіжнихоб’єднань, юнімайстри декоративно – прикладного мистецтва, солісти-вокалісти та ансамблімалих форм, які в своїйтворчійдіяльностірозкривають тему Фестивалю.

Дійство фестивалю розгортатиметься у Кіровоградськомуобласномуцентрідитячої та юнацькоїтворчості, у Кіровоградськійобласнійфілармонії,

у Кіровоградськомуакадемічномуобласномуукраїнськомумузично-драматичному театріімені М.Л. Кропивницького, у Кіровоградській торгово-промисловійпалаті, та обласномухудожньомумузеї,у Ковалівському парку та на головнихтуристичнихвулицяхміста.

На учасників очікують різноманітні ігрові програми, екскурсії, виставки, творчі майстерні, майстер-класи, презентації, знайомство з однолітками. В рамках Фестивалю буде проводитисьГенеральнаассамблеяміжнародноїасоціаціїпозашкільноїосвіти. В програміасамблеї: обговоренняактуальнихпитаньрозвиткупозашкільноїосвіти, знайомствоіз закладами позашкільноїосвітиобласті, участь у святковомувідкритті та закритті Фестивалю, оглядовіекскурсії.

Гаслом цьогорічного фестивалю є вислів: «Усі рівні. Усі різні!». Його завданням є не тільки обмін і демонстрація досягнень, але й виховання засобами мистецтва як учасників, так і глядацької аудиторії.  В наш буремний час, коли країна перебуває в стані війни, дуже важливо формувати у молоді почуття патріотизму, толерантність, взаємоповагу, правову культуру тощо. Також розвивати вміння мати власні переконання, оцінювати свої вчинки та приймати рішення відповідно до ситуації, виховувати толерантне ставлення до дітей з особливими освітніми потребами.

В експозиції зали художнього музею представлено виставку творів переможців заочного туру ХХІV Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої та юнацької творчості, присвячений Всесвітньому Дню Землі та обласної виставки-конкурсу «Знай і люби свій край». Вироби талановитих юних майстрів виконані в найрізноманітніших видах декоративно-ужиткового мистецтва: валяння з вовни, вироби з етноматеріалів та солоного тіста, витинання, квілінг, вишивка хрестиком і стрічками, ляльки-мотанки, орігамі, бісероплетіння, в’язання гачком, писанкарство, різьблення по дереву, м’яка іграшка, соломоплетіння, вітражі, килимарство, петриківський розпис. Прикрашають також виставку казкові малюнки  юних вихованців Народного художнього колективу студії образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Писанка» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.

Всеукраїнський фестиваль дитячої та юнацької творчості має на меті показати цінність дружби й підтримки, співчуття і турботи, щастя та добра! Адже всі ми різні - маємо різний колір волосся, шкіри, ми різної національності та віри, маємо різні захоплення та мрії, але всі ми маємо рівні права на самовираження, адже кожен – унікальний та неповторний!

 

Леся Нестройна, 
науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи
Кіровоградського обласного художнього музею
 

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень