День птахів відзначили в музеї у Рівному

Автор: КЗ "Рівненський обласний краєзнавчий музей" РОР | 02 квітня 2019 13:21 |



Першого квітня 2019 року в Рівненському обласному краєзнавчому музеї   відбулися Орнітологічні збори, присвячені Всесвітньому дню птахів. Захід організований Рівненським обласним краєзнавчим музеєм та Рівненським відділенням Українського товариства охорони птахів. Попри таку дещо сухувату назву «збори», протягом дня в музеї та біля нього відбулися різні цікаві події.


До початку основної частини Василь Ільчук, голова Рівненського обласного відділення Українського товариства охорони птахів, провів заняття з вихованцями дитячого садка № 31 «Знайомимося з птахами». Діти послухали розповідь про птахів, які живуть навколо нас, переглянули слайд-шоу, показали свої знання в розпізнаванні пернатих. На завершення організатори подарували дітям цілий кошик печених булочок- горобчиків.

Зібрання привітав Дмитро Наумов, завідувач відділу природи музею, який розповів про історію виникнення Всесвітнього дня птахів і запропонував гостям взяти участь у колективному обговоренні актуальних питань орнітології, а перед цим послухати повідомлення спеціалістів. Можна сказати, що на збори висадився справжній десант професійних орнітологів, які виступили з різноманітними темами: Владислав Гедзюк, вихованець Екологічного центру Рівненського Палацу дітей та молоді; Ростислав Журавчак, зоолог-орнітолог, заступник директора з наукової роботи Рівненського природного заповідника; Петро Гринюк, орнітолог, працівник Рівненського природного заповідника; Ігор Жайворон, завідувач сектора державного контролю тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції поліьського округу.


Дуже пожвавленим був майстер-клас, який провів Василь Ільчук. Він показав, як виготовляти штучну гніздівлю для птахів із пластикового бутля для питної води – весь процес, за яким із зацікавленням спостерігали діти. Дві гніздівлі зразу ж були вивішені в музейному парку.

На зборах також вручили Диплом призеру конкурсу «Фотополювання на зимових птахів», який був організований Рівненським обласним відділенням Українського товариства охорони птахів – Поліні Тимків.

На зборах та заходах були присутні учні ЗОШ № 22 м. Рівне, гімназисти Здолбунівської гімназії, школярі із с. Великий Житин, члени станції Юних натуралістів м. Рівне, студенти рівненського економіко-технологічного коледжу, члени Рівненського відділення Українського товариства охорони птахів.

 

Лілія Толстуха,
с.н.с. РОКМ

       

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень