У Києві розпочалося навчання і підвищення кваліфікації працівників музейних закладів

01 квітня 2019 19:08 |



Сьогодні, 1 квітня в Національному музеї Тараса Шевченка, вперше за багато років, розпочалося навчання і підвищення кваліфікації працівників музейних закладів. Проведення курсів підвищення кваліфікації керівників музеїв ініційовано Міністерством культури України на підставі здійсненого аналізу потреб музейних закладів. Слухачами курсів підвищення кваліфікації стали керівники музейних закладів із 19 регіонів України.


Міністр культури України Євген Нищук наголосив, що започаткування курсів підвищення кваліфікації саме керівників музейних закладів є довгоочікуваною подією в музейному середовищі, оскільки налагодження освітньої складової та обмін досвідом є одним із визначальних факторів розвитку музейної сфери країни.

«Упродовж останніх років держава зосереджує значну вагу на розвитку музейної справи, на напрацюванні механізмів реагування на виклики в умовах реформи децентралізації і діяльності музейних закладів в умовах об’єднаних територіальних громад. Вважливим залишалося питання освітніх програм для фахівців музейних закладів, знайомство з новими можливостями розвитку закладів завдяки державним грантовим програмам через Український культурний фонд та участі в міжнародних проектах. Я сподіваюсь, що розроблені навчальні програми та обрані платформи, дозволять учасникам курсів відкрити для себе нові знання та отримати новітній досвід реалізації музейних проектів, знайти ширші сенси в можливостях представлення своєї роботи в музеях», - наголосив Євген Нищук.

Фахівцями Мінкультури сформовано навчальну програму та підготовлено майданчики для проведення курсів, серед них провідні музейні заклади: Національний музей Тараса Шевченка, Національний художній музей України, ДП «Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал», Національний музей історії України у Другій світовій війні, Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

Програма курсів підвищення кваліфікації керівників музейних закладів включає в себе навчальні блоки «»Лідерство», «Пошук альтернативних джерел фінансування». «Музейний маркетинг», «Музеї в надзвичайних ситуаціях», проведення практикумів, воркшопів, бесід та обмін досвідом. Спікерами курсів підвищення кваліфікації є провідні фахівці музейної галузі, мистецтвознавці, науковці, керівники музейних інституцій.

Джерело: Міністерство культури України

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень