Кіровоградський художній музей - учасник VII Національного фестивалю гончарного мистецтва в Опішному

Автор: Кіровоградський обласний художній музей | 25 лютого 2019 15:11 |

Минулого року Кіровоградському обласному художньому музею  випала честь стати учасником VII Національного фестивалю гончарного мистецтва в Опішному Полтавської області та бути співорганізатором Національної виставки творів кераміки Цвітненського гончарного осередку з фондових колекцій музеїв України, представляти  майстрів  кераміки із с. Цвітне Олександрівського району Кіровоградської  області.


У фондовому зібранні музею зберігається понад 40 предметів цих керамічних виробів. І більшу частину нашої музейної колекції (27 предметів) з 29 травня 2018 року до 15 лютого 2019 року було презентовано у виставковій залі  Центру розвитку духовної культури Опішнього.

І ось сьогодні, наші «баранці», «леви», «свинки», декоративні тарілі, тощо нарешті повернулися до фондового зібрання музею. Більша частина з яких  займе своє місце в постійному експозиційному комплексі музею, де представлено декоративно-ужиткове мистецтво.

Команда КОХМ висловлює колегам опішнянцям найщирішу вдячність за співпрацю та партнерську підтримку, а також  передачу до фондового зібрання музею фахового друкованого видання - альбому «Опішнянська мальована миска другої половини ХІХ – початку ХХ століття». Це видання, яке є по суті ґрунтовним фундаментальним дослідженням з вивчення ужиткової культури українців, зокрема, керамічної посуди, є чудовим віддзеркаленням самобутності української нації та стане гарним підґрунтям для науково-дослідної роботи.

Приємним бонусом від участі у виставковому проекті став Диплом, отриманий від Національного музея-заповідника українського гончарства в Опішньому.

Маємо надію і на подальшу плідну співпрацю на ниві збереження та популяризації нашої мистецької спадщини.

 

Валентина Ноженко - головний зберігач фондів,

Ганна Осіпова - заступник директора

з наукової роботи Кіровоградського

обласного художнього музею

 

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень