У Музеї писанкового розпису відбулася зустріч з письменниками Оленою Рижко та Сергієм Гридіним

17 жовтня 2018 12:52 |

У Музеї писанкового розпису – філії Національного музею народного мистецтва імені Й. Кобринського – відбулася творча зустріч з письменниками Оленою Рижко (м. Київ) та Сергієм Гридіним (м. Рівне), якою розпочали ІІ загальноміський фестиваль «Книга відкриває світ».


Автори презентували коломиянам понад десять власних видань для підлітків, що побачили світ у Видавничому центрі «Академія» впродовж останніх  кількох років. 

Член Національної спілки письменників України, кандидат філологічних наук, доцент, доктор наук із соціальних комунікацій Олена Рижко, зокрема, представила коломиянам свої нові повісті «Знає тільки Мару», «Король Даркнету» і «Дівчина з міста» - твори, які наповнені не тільки цікавими й романтичними пригодами, а й допомагають зрозуміти світ і себе в ньому.

Сергій Гридін, фаховий економіст, автор книг, одна з яких увійшла до списку премії «Книга року ВВС-2012» та переможець літературних конкурсів, презентував книжки «Незрозумілі», «Не-ангел» і «Сапери». В своїх творах письменник торкається не тільки дражливих тем, які цікавлять підлітків, їхніх стосунків з батьками, а  й  пише про випробування війною, в якій брав участь як командир саперного взводу…

Книжки цих авторів мають широку читацьку аудиторію. Читають їх і в Коломиї,  підтвердженням чого були відгуки підлітків про презентовані книжки. Чималу роль у заохоченні до читання відіграють і подібні зустрічі, які цікаво й професійно проводять літературознавці. 

Доцент кафедри філології та методики початкової освіти Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Тетяна Качак  і викладачка Коломийського інституту Галина Волощук, обидві кандидати філологічних наук,  невимушено й дружньо спілкувалися з авторами, школярами, студентами й пластунами, які активно долучалися до діалогу, ставили чимало запитань, інколи й провокативних...

Завершилася зустріч автограф-сесією.

Оксана Ясінська, завідувач Музею писанкового розпису

 

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень