ЩО РОБИТИ?

Автор: Максим Левада | 14 червня 2018 21:06 |

Якщо не знаєш що робити, читай «Що робити?»!

М.Л. 


Мій друг та колега написав мені, що в нього перспективи закону проти «чорних копачів» викликають великий скепсис. Він вважає, що «чорнушне» лобі у Верховній Раді доволі потужне, хоча би за рахунок депутатів-колекціонерів.

Так, не можу тут нічого заперечити, він має сенс. А ми всі не дуже згуртовані, не маємо потужних ресурсів, та й досвіду підкилимної боротьби нам бракує.

Але усі ми виборці. І кожне з нас має персонального депутата, який переміг у нього на окрузі. До них ми, чомусь, ніколи не звертились. А варто було би!

Я думаю, шанси у нас є. Особливо, якщо пам’ятати, що передвиборчі перегони вже не за горами!

Тому я і вирішив звернутися до свого депутата. Це Леонід Ємець. Я знайшов його електронну адресу через сайт Верховної ради і написав. Та ще і продублював через посилання на Facebook.

Мені здається, так може зробити кожен, і це не дуже важко. То, успіхів усім нам!

Шановний Леоніде Олександровичу,

Ви народний депутат України, обраний від мого округу, тому я звертаюся до Вас, хоча раніше ніколи такого не робив!

За фахом я пам’яткоохоронець та археолог, у професії вже 28 років. На моїх очах відбулося катастрофічне нищення нашої археологічної спадщини і Україна перетворилася на країну, де тотальне пограбовані практично усі пам’ятки, а обсяг нелегальних розкопок та рівень незаконного обігу археологічних предметів такий, якого немає в жодній країні світу.

Ця ситуація зумовлена тим, що археологічні колекції є способом вкладання грошей, зокрема сумнівного походження. Не секрет, що великі археологічні зібрання є також у депутатів Верховної Ради. Є вони і в чиновників, зокрема у співробітників правоохоронних органів. Саме тому жодна спроба виправити ситуацію за останні 20 років не досягла успіху.

Наразі у ВР зареєстровано законопроект № 8314 від 20.04.2018 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії нелегальному вилученню об’єктів археологічної спадщини". Це ледь не останній шанс врятувати ситуацію!

Прошу Вас підтримати цей законопроект за закликати до цього своїх колег. У разі необхідності, готовий надати Вам додаткову інформацію або консультацію без будь-яких умов.

З повагою,

Максим Левада.

P.S. Але тільки благаю, не пишіть тим, хто згори на фото та знизу на відео, бо, як кажуть брати наші англо-сакси: «All deputies are equal, but some deputies are collectors and grave robbers»!

 

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень