У Музеї історії релігії провели круглий стіл «Помісна автокефальна православна церква в Україні»

Автор: Львівський музей історії релігії | 13 червня 2018 13:32 |

    

Мільйони православниххристиян України й поза її межами в очікуванні рішення Константинопольської Матері-Церкви про автокефалію православної церкви в Україні. Усі звернення – церковні (від українських архієреїв) і світські (від Президента, яке підтримала Верховна Рада України), надійшли доВселенського Патріарха Варфоломія і були офіційно ухвалені до розгляду. Це формальний початок процедури Томосу. Автокефалія – повне церковне самоуправління, канонічне визнання Вселенським Патріархом української церковної незалежності як ніколи близька.


 З цього приводу Львівський музей історії релігії організував круглий стіл

«Помісна автокефальна православна церква в Україні». В роботі заходу взяли участь науковці Києва та Львова:доктор церковно-історичних наук, професор кафедри церковної історії Київської православної богословської академії УПЦ КП Ірина Преловська, доктор філософських наук, професор, завідувач відділу історії релігії та практичного релігієзнавства відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г. Сковороди НАНУ Людмила Филипович,доктор філософських наук, професор, релігієзнавець, публіцист, журналіст Олександр Сагáн; ієрархи та священики православних церков:митрополит Львівський і Сокальський  УПЦ КП Димитрій  (Рудю́к), митрополит Київський та усієї України – предстоятель УАПЦ  Макарій (Малетич), архієпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП)  Філаре́т (Кучеров), український церковний діяч, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ Олекса́ндр (Драбинко), представник департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Тарас Гринчишин, журналіст, директор РІСУ Тарас Антошевський, миряни, монахи, журналісти та інші.

    Для обговорення запропонували цілу низку актуальних питань і проблем пов’язаних із наданням автокефалії Українській православній церкві.

   Круглий стіл  «Помісна автокефальна православна церква в Україні» відбувся  7 червня, о 15 годині у приміщенні Львівського музею історії релігії, що у Львові на площі Музейній, 1.

    Модератор заходу – кандидат історичних наук Василь Кметь

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень