Учасники Тезе зустрінуться з експертами у Львівському музеї історії релігії

Автор: Львівський музей історії релігії | 28 квітня 2018 21:13 |



У неділю, 29 квітня 2018 р., о 15 годині, в рамках регіональної зустрічі молоді, яка організована екуменічною спільнотою Тезе, паломники молодіжного центру молитви і слухання Божого слова зустрінуться з істориком, аналітиком-дослідником, фахівцем із моніторингу засобів масової інформації Тарасом Антошевським.  Він розкаже про «Виклики, небезпеки, маніпуляції у релігійному інформаційному просторі України».


У малій виставковій залі Львівського музею історії релігії учасники дискусії говоритимуть про маніпулювання громадянською свідомістю, про специфіку подачі інформації, яка полягає в тому, що правду подають не комплексно, а частково й однобоко, з замовчуванням усіх «незручних» фактів… А також разом шукатимуть шляхи примирення, робити наш світ комфортним для життя усіх людей.

Також о 15.00 в експозиції «Ті, що рятували світ», що на Староєврейській, 36, зустрінуться паломники молодіжного центру, Барбара Кріза, наукова співробітниця Меморіального музею Голокосту у Вашингтоні (США), і наукові співробітники Львівського музею історії релігії Руслана Бубряк і Максим Мартин (куратори виставки «Ті, що рятували світ»). Гості оглянуть експозицію Музею; у формі дискусій, обговорень розглянуть різноманітні аспекти історії Голокосту на теренах України та Європи, політику тоталітарних режимів, нацистський геноцид щодо євреїв, українсько-єврейські взаємини в міжвоєнний період та під час Голокосту тощо.

Довідково:
Тезе (фр. TAIZE)  - міжнародна християнська екуменічна спільнота із села Тезе, що у Франції. Заснована 1940 року братом Роже і, яка живе згідно з «основними тезами Євангелія – простота і доброта серця». Сьогодні спільнота Тезе налічує понад сто братів з різних християнських конфесій із близько тридцяти країн світу.  З 27 квітня до 1 травня 2018 року спільнота вперше згромадилася в Україні, а саме у Львові, разом із молоддю з різних країн. У програмі – ранкові та вечірні літургії у місцевих громадах, спільні молитви, роздуми у тиші, зустрічі у малих групах із іншими паломниками, семінари на теми віри, соціального життя, культури та мистецтва. Зустріч організована спільними зусиллями локальних храмів та місцевої влади.

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень