Посол Королівства Бельгія презентував історичну виставку у Кам`янському

Автор: Наталія Буланова | 23 березня 2018 23:28 |



15 березня 2018 р. місто Кам’янське приймало поважного гостя – Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Бельгії в Україні Люка Якобса, причиною візиту якого стало відкриття в музеї історії міста Кам’янське історико-документальної виставки «Україна-Бельгія: історія взаємовідносин кін. ХІХ – поч. ХХ ст.».


Саме на межі ХІХ і ХХ століть вплив бельгійського капіталу на Катеринославщині був настільки значний, що її називали «Українською Бельгією». І, як відомо, саме за участі бельгійських інвестицій було збудовано й Дніпровський металургійний завод.

Виставка, що відкрилася 15 березня в кам’янському музеї була створена Дніпропетровський національним історичним музеєм ім. Д. Яворницького. Її автором є завідувачка науково-дослідного та експозиційного відділу музею Валентина Лазебник. 



Під час презентації Люк Якобс наголосив на необхідності збереження української історичної спадщини, зокрема і тієї її частини, що відображає тісні зв’язки України і Бельгії.



Від міської влади Люка Якобса привітав заступник міського голови Владислав Мелешко, а директор музею, кандидат історичних наук, Наталія Буланова, яка перед презентацією провела для пана Посла екскурсію історичною частиною міста, наголосила на важливості цього і подібних проектів, адже саме завдяки їм Україна поступово інтегрується у європейський простір.



Особливістю заходу у Кам’янському, яке стало 19-им і останнім містом, куди приїхала виставка, стала ще й презентація книжки про україно-бельгійські відносини, автор якої, Валентина Лазебник, розповіла усім присутнім про копітку роботу над створенням виставки і книжки. Також на заході був присутній Дмитро Піркл, мешканець Дніпра, меценат, який передав до музею багато матеріалів, що лягли в основу даної експозиції.
Справжнім подарунком для пана Посла та всіх гостей став виступ гурту етноспіву Кам’янського музичного коледжу «Співаночки», який своєю потужною енергією зарядив увесь зал.

Окрім цього, варто зазначити, що виставка «Україна-Бельгія: історія взаємовідносин кін. ХІХ – поч. ХХ ст.» була доповнена матеріалами з фондів музею історії міста Кам’янське, які висвітлюють бельгійський слід в історії нашого міста.

З виставкою можна буде познайомитись до 8 квітня 2018 р.

Наталя Буланова,
к.і.н., директор Музею історії міста Кам`янське 

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Травень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Квітень | Червень