Газ буде дешевшати, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ буде дешевшати, - експерт

Енергетика
1001
Ціни на газ в світі і Україні повинні знижуватися через зростання пропозиції і зниження попиту і впровадження програм енергозбереження.
Про це розповів заступник директора науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.
“Ціна на газ для України буде залежати не від вартості нафти, а від попиту і пропозиції. Зараз ціна українського газу прив’язана до ціни на німецькому газовому терміналі. Там продаються партії газу, як на біржі, а не укладаються довгострокові контракти з “Газпромом” з прив’язкою до вартості нафти, вугілля і т.і “, – сказав експерт.
Геннадій Рябцев пояснив, що європейська ціна газу залежить від вартості альтернативних джерел енергії, електрики, нафтопродуктів, скрапленого газу, попиту і пропозиції.
“Пропозиція зараз зростає дуже швидко. Якщо кілька років тому ринок зрідженого природного газу був мізерним, то зараз його в Європу возять не тільки з Катару, але і з Автралії, США. Цей вид поставки може конкурувати з традиційним трубопровідними поставками. Це дозволяє здешевити газ там, де раніше він був дефіцитним. тим часом попит на газ скорочується через програми енергозбереження і зменшення газомісткості економіки ЄС. Якщо ринок газу залишиться відкритим, то газ буде дешевшати “, – підкреслив експерт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас