Нафта перейшла до зростання після падіння до багаторічних мінімумів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта перейшла до зростання після падіння до багаторічних мінімумів

Енергетика
790
Сьогодні вранці ф’ючерси на Brent подорожчали на $0,23 до $36,58 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $0,26 до $36,07. У понеділок Brent подешевшала до 11-річного мінімуму.
Попит на паливо для опалення цієї зими набагато нижче звичайного у зв’язку з надзвичайно теплою погодою. За розрахунками банку BNP Paribas, з 7 грудня число днів, коли потрібне опалення, в США було на 30%, а в Європі на 39%, нижче середнього 10-річного показника. До 4 січня кількість таких днів буде на 23-24% нижче середнього 10-річного показника, говориться у звіті банку.
“У найближчі два тижні погода в США, Європі та Росії буде набагато тепліше норми”, – йдеться у звіті.
При цьому пропозиція нафти в майбутньому році має зрости за рахунок Ірану, який чекає скасування санкцій, щоб підвищити видобуток і експорт. На думку аналітиків банку Bank of America Merrill Lynch, протягом півроку після скасування санкцій Іран зможе збільшити видобуток на 600.000 барелів на добу з нинішнього рівня близько 1 мільйона барелів на добу, а Міжнародне енергетичне агентство прогнозує підвищення експорту на 500.000 барелів на добу протягом шести -12 місяців після скасування санкцій.
Націнка на європейський еталон Brent щодо американського еталона WTI впала більш ніж на 95% в порівнянні з максимальним рівнем цього року, зазначеним у лютому, так як зниження бурової активності в США і рішення Конгресу скасувати заборону на експорт нафти підтримують ціни на американську нафту.
Багато аналітиків пророкують, що в майбутньому році Brent буде коштувати дешевше WTI, але ціни на обидва еталони залишаться низькими до кінця року.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас