Засновники Microsoft, Facebook, LinkedIn, Amazon та інші інвестують у розвиток чистої енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновники Microsoft, Facebook, LinkedIn, Amazon та інші інвестують у розвиток чистої енергетики

Енергетика
518
Білл Гейтс разом з групою приватних інвесторів вищого розряду, серед яких засновник Facebook Марк Цукерберг, співзасновник Alibaba Джек Ма, засновник Amazon Джефф Безос і співзасновник LinkedIn Рід Хоффман, анонсував запуск ініціативи Breakthrough Energy Coalition.
Це багатомільярдна ініціатива в галузі відновлюваної енергії, яка, за словами Гейтса, покликана «допомогти компаніям вивести свої інноваційні розробки з лабораторії на ринок». Основні принципи, які лягли в основу даної ініціативи, можна прочитати на офіційному сайті Breakthrough Energy Coalition, але її головна мета полягає в забезпеченні «широкого поширення енергії, яка є невичерпною, доступною та чистою».
По суті, дана ініціатива передбачає створення фонду розвитку чистої енергетики.
Запуск Breakthrough Energy Coalition був приурочений відкриттю конференції ООН зі зміни клімату в Парижі. Світові технологічні компанії все частіше приєднуються до обговорення теми чистої енергії; компанія Apple, наприклад, у жовтні заявила, що 87% її будівель по всьому світу працюють на чистій енергії.
Очікується, що основними напрямками роботи в рамках ініціативи Breakthrough Energy Coalition стане виробництво і зберігання електроенергії, її передача та розподіл, її використання в промисловості і сільському господарстві та ефективність енергосистеми в цілому. Кінцева мета – забезпечення виробництва енергії майбутнього з практично нульовим рівнем викидів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас