ГПУ направила до суду клопотання про арешт екс-голови Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ направила до суду клопотання про арешт екс-голови Нацбанку

Кримінал
1078
Направили до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою колишньому голові Нацбанку України Ігорю Соркіну і колишньому голові правління ПАТ “Реал Банк” Володимиру Агафонову.
Про це повідомили в прес-службі ГПУ.
Генеральна прокуратура України розслідує кримінальну провадження за фактами незаконного заволодіння посадовими особами Національного банку України, ПАТ “Реал Банк” коштами Національного банку України у вигляді стабілізаційного кредиту на загальну суму майже 800 млн грн.
7 вересня 2015 винесли повідомлення про підозру колишньому голові Національного банку України І.Соркіну в скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.5 ст.191 (заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах) КК України.
Також 7 вересня 2015 стосовно колишнього голови правління ПАТ “Реал Банк” В.Агафонова винесли повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.5 ст.191 (заволодіння шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем державними коштами в особливо великих розмірах), ч.3 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Зазначені особи підозрюються в участі протягом 2013-2014 років за попередньою змовою групою осіб в створеній злочинній організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, участі у злочинах у складі організації, зокрема у заволодінні шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, чужим майном , коштами Національного банку України на загальну суму майже 800 млн грн, що є особливо великим розміром, скоєному повторно, за попередньою змовою групою осіб.
Крім того, І.Соркін підозрюється у заволодінні за попередньою змовою зі службовими особами Національного банку України, ПАТ “Брокбізнесбанк” та ПАТ “Аграрний фонд” засобами ПАТ “Аграрний фонд” на суму понад 2 млрд грн.
У зазначеному кримінальному провадженні підозрюваних В.Агафонова і І.Соркіна оголосили в розшук.
Підготували і направили до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу – утримання під вартою.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас