Найбільші компанії США інвестують $140 млрд у скорочення викидів парникових газів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші компанії США інвестують $140 млрд у скорочення викидів парникових газів

Світ
292
Глави 13 найбільших американських компаній в понеділок візьмуть участь у заході в Білому домі, в рамках якого вони оголосять про плани інвестувати $140 млрд у скорочення викидів вуглецю в атмосферу, повідомляє Wall Street Journal.
Також у заході братимуть участь держсекретар Джон Керрі і радник Білого дому Брайан Диз. Зустріч приурочена до Паризької кліматичної конференції, яка відбудеться в грудні і на якій, як очікується, буде вироблено міжнародну угоду по боротьбі із зміною клімату.
У число зазначених компаній входять ІТ-гіганти Apple, Microsoft і Google, банки Goldman Sachs і Bank of America, найбільші виробники напоїв Coca-Cola і PepsiCo, автовиробник General Motors, виробник алюмінію Alcoa, один з найбільших у світі виробників і постачальників харчових продуктів Cargill , служба експрес-доставки UPS, рітейлер Wal-Mart Stores і фонд Уоррена Баффета Berkshire Hathaway Energy.
Зокрема, Alcoa пообіцяла скоротити викиди вуглецю на своїх підприємствах в США 50% до 2025 року порівняно з 2005 роком. Bank of America має намір надати фінансування в розмірі $ 75 млрд на проекти зі зниження шкідливих викидів. General Motor зменшить обсяг виділяється в атмосферу вуглецю на заводах на 20% до 2020 року порівняно з 2010 роком.
“Це дуже важливий крок з боку компаній, які є великими виробниками парникових газів і споживачами електроенергії”, – відзначив керуючий директор консалтингової компанії ClearView Energy Partners Кевін Бук.
Відзначається, що серед компаній немає жодного представника нафтогазового або вугледобувного сектора, на які припадає левова частка вуглецевих викидів. На думку К.Бука, незабаром вони з’являться, “так як ініціатива щодо зниження викидів прийняла такий розмах, що фірми, які беруть у ній участь, постають у негативному світлі”.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас