УЄФА затвердила нові правила фінансового "фейр-плей" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЄФА затвердила нові правила фінансового "фейр-плей"

Світ
406
Правила фінансового “фейр-плей” Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА – ред.) будуть враховувати економічну ситуацію в країні клубу і набудуть чинності з 1 липня 2015 року.
Про це повідомляє сайт УЄФА.
Виконавчий комітет УЄФА на засіданні в Празі затвердив регламент з ліцензування та фінансового “фейр-плей” на 2015-2018 роки.
Основне правило регламенту, проект якого був затверджений в 2009 році, залишається незмінним – клуби не можуть витрачати на покупку гравців більше, ніж вони заробляють.
При цьому повідомляється, що новий регламент буде враховувати труднощі і несприятливі умови, з якими клуби стикаються через потрясіння на фінансовому ринку або економічну кризу в регіоні.
Нова редакція правил “фейр-плей” у тому числі враховує ситуації, коли клуби мали недавню реструктуризацію або поглинання, а також випадки, коли команди мають намір здійснити раціональні інвестиції в дусі фінансового “фейр-плей” і відповідно до його цілями.
У даних випадках моніторинг клубів буде посилений і розширений в масштабах за рахунок застосування суворих умов.
“Нові правила – це розширена і вдосконалена версія правил фінансової” фейр-плей “. Загальні завдання фінансового” фейр-плей “залишаються незмінними. Ми тільки переходимо від етапу суворої економії до етапу, який дозволить нам запропонувати більш широкі можливості для ґрунтовного росту і розвитку “, – заявив президент УЄФА Мішель Платіні.
Відзначимо, УЄФА виключив московське “Динамо” з участі в Лізі Європи в наступному сезоні через порушення правил “фейр-плей”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас