21 травня 2018, 13:19

Чому я беру участь у проекті "Нові лідери" і що планую зробити

Останніх 5 років я плідно та ефективно працюю над розвитком економіки в Україні розробляючи та лобіюючи законопроекти.

Громадська організація, яку я очолюю, допомогла прийняти 12 законів, які знищили цілий ряд корупційних схем і значно допомогли українцям. Зокрема, було скасовано 30 різних дозволів і сертифікатів, удосконалені правила реєстрації договорів оренди землі, спрощена сплата податків в АПК та ін.

Я щиро люблю свою роботу, і вважаю, що тільки вільна економка виведе Україну на рівень достатку, на який всі ми заслуговуємо.

Я вирішив взяти участь у проекті "Нові лідери" адже вважаю цей проект чудовою можливістю для просування реформ над якими працюю. Зокрема, в податковій сфері та демонополізації. В рамках моєї програми "МЕНШІ ЦІНИ" я пропоную три напрями реформ, які дозволять кожній українській родині зекономити щонайменше 2029 грн в рік, зупинити величезні корупційні потоки та ліквідувати монополії олігархів.

Перший напрям – ліквідація ряду податків на товари. Так, в Україні діє цілий ряд прихованих податків на товари. Ми їх не бачимо в цінниках та рахунках, але вони є причиною високих цін. Акцизні податки в нас поширюються на тільки на алкоголь, сигарети і паливо, але і на автомобілі та електроенергію. Зборами в пенсійний фонд обкладений також мобільний зв'язок. Імпортні мита роблять в Україні дорожчими цукор, взуття та одяг. І зовсім не допомагають бізнесу. Виробництво авто з 2008 року в Україні впало в 100 разів! В 2000 році в Україні працювало 153 цукрових заводи, в 2008 – 70, наразі лише 46. Протекціонізм не працює і лише шкодить українцям.

Тому, в рамках проекту я пропоную скасувати:

• акцизи та імпортне мито на авто;

• імпортне мито на цукор в розмірі 50%;

• імпортне мито 12-40% на одяг та взуття;

• 7,5% збір за мобільний зв'язок,

• акцизи на електроенергію.




Другий напрям – демонополізація. Моєю командою уже підготовлено та завершуються ряд законопроектів, які дозволять демонополізувати ринок електроенергії, авіаперевезень та спирту.



Третій напрям – прозорість сплати податків та їх використання. Для мене неприйнятно те, що податки знімають із нашої зарплати без нашого відома, розповідаючи, що за нас платить роботодавець. Насправді будь-які податки прив'язані до зарплати з економічної точки зору сплачені нами. Не відчуваючи себе платниками податків, нам важко вимагати їх коректного використання. Ми повинні знати, скільки податків є у цінах на товари та скільки їх відраховують із нашої заробітної плати.



Тому також мною будуть запропоновані законопроекти якими буде введено інформування платників податків про їх сплату, введено реєстр отримувачів різної державної підтримки та дотацій.

В програмі є також ряд інших доповнюючих кроків, які також знижують ряд інших податків, збільшують витрати бюджету на дороги та ін. Програма дуже реалістична в плані реалізації оскільки я також пропоную паралельні механізми компенсації втрат державного бюджету. І під всі перелічені реформи будуть підготовлені і подані відповідні законопроекти.



Реалізація мого проекту дозволить знизити ціни на харчові продукти, на комунальні послуги, на автомобілі, та багато іншого. Також ми зможемо перейти з державою на чесні відносини. Ми повинні знати, скільки податків є в цінах товарів та скільки їх вираховують із нашої заробітної плати.

Ми не повинні переплачувати за товари тільки для того, аби олігархи берегли свій бізнес від конкуренції. У моїй програмі, ви можете ознайомитись із детальним планом дій, який я Вам пропоную втілити разом.



Наразі в проекті "Нові лідери" проходить онлайн голосування. Серед 1400 учасників буде обрано спочатку сотню лідерів, потім 10 найкращих ідей буду представлені у теле-проекті.

Заходьте на сайт, реєструйтеся, та якщо вам близькі мої ідеї – голосуйте. Буду вдячний за кожен голос!:)

Ми дійсно маємо реальну можливість змінити країну для себе. Давайте зробимо це разом!

$ для України: як візит Володимира Зеленського до США вплинув на настрої американців

FOX News офіційно показав: бажання американців підтримувати Україну зросло. 31% американців кажуть, що потрібно давати ще більше допомоги...

''Прихватизовані'' укриття повинні рятувати життя

Масовані ракетні та обстріли міст, селищ і сіл України агресором та використання дронів-камікадзе проти мирного населення, які відбулися в травні цього року, виявили серйозні проблеми із забезпеченням цивільного населення укриттям цивільного захисту, які призвели до загибелі людей...

6 років з конфіскацією майна за допомогу ЗСУ

Такий термін дав Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області волонтеру Олександру Дорогану. Це – шокуючий прецедент, який може зупинити щонайменше поставку всіх автомобілей для передової...

Реальна ставка ПДВ в Європі та Україні – не більше 10%

Багато хейтерів Антикорупційної податкової реформи вказують на високу ставку ПДВ в Європі. Висока ставка ПДВ в Європі – це міф. Такого ніколи не існувало...

Як співчуття іноземців конвертувати в гроші на армію

Відкриваєш стрічку соцмереж, а кожен другий пост – збір коштів для наших захисників. Всі ми донатимо, отже, всі і розуміємо, що мова завжди йде про великі суми...

Схеми крадіжок ПДВ повинні бути зупинені

Даним постом в першу чергу звертаю увагу представників правоохоронних органів щодо оборудок з крадіжок ПДВ. Знаю, що з публічних джерел на них реагувати простіше як мінімум з формальної точки зору...