28 вересня 2018, 18:00

Про Тимошенко, Газпром та інтереси Москви

Сьогодні Юлія Тимошенко оприлюднила свої погляди на майбутнє Нафтогазу – за її словами вона ліквідує компанію, як "непотрібного посередника".

А як бути з 2,56 мільярдами доларів, які за рішенням Стокгольмського арбітражу Газпром має заплатити на користь Нафтогазу? Не буде Нафтогазу – не буде кому платити і боржнику.

В чиїх інтересах тоді ліквідація української компанії?

Я міг би про це написати емоційніше, але стримуюсь, щоб не давати приводу говорити, що її знову даремно звинувачують у заявах на користь Москви. Свої висновки може зробити кожен із читачів.

Не менш парадоксальна ідея – Тимошенко розкритикувала можливість продажу 49% акцій української ГТС і навіть пригадала оцінку її вартості, яку я чув, коли вона сама була ще прем'єром – 300 млрд доларів.

Можливо я помилюсь, але і це виглядає як ще одне рішення якому аплодуватимуть у Кремлі. Адже Північний потік-2 у випадку побудови ризикує залишити Україну взагалі без прибутків від транзиту газу на порожній, але повністю нашій трубі.

У світі розгортається справжня холодна війна, щоб не допустити цього путінського проекту і кращим виходом із ситуації було б залучення європейських інвесторів до української ГТС.

Тож якщо ви хочете допомогти Газпрому не повертати борги і допомогти Путіну побудувати Північний потік 2, на виборах Президента України ви знаєте, що робити...