15 червня 2018, 19:03

Новий курс України. Почнемо з ''чому''

Про відмову від ілюзій: "Пора виходити із теплої ванни ілюзій і говорити про найболючіші проблеми".

- Юрій Романенко

Інтелектуальний оргазм на Всеукраїнському Форумі "Новий курс України".

Відверто вам скажу, ми хотіли зробити подібну дискусію дуже-дуже давно. Після кожної дискусії на фракції та на будь-якому високому заході щодо того, куди ж ми рухаємося і головне – НАВІЩО.

Почни з "чому", пам'ятаєте? Реформи, врешті решт, мають мати конкретну мету, не суперечити і не девальвувати одна одну і не змінювати свій напрямок кожного моменту.

Наша мета проста: реформи мають забезпечити українцям, перш за все: право на гідне життя, на самореалізацію та на щасливе життя.

На сьогодні українці є нацією нещасливих людей.

Ви знаєте це, якщо хоч раз їздили по невеличким містам і селам регіонів нашої країни. Українці відчувають, що вони не живуть, а виживають.

А за всіма міжнародними рейтингами рівень задоволення власним життям та позитивні емоції вимірюються цілком конкретними факторами, серед яких і доступ до якісної їжі та медицини, і економіка країни, довіра до інституцій і передбачуваність правил гри, в можливості самореалізації.

Все так просто і так складно одночасно.

Про кровотечу країни:

"Одна з найбільших бід – це відтік із країни талановитих українців. У нас – всього 6 мільйонів людей, які сьогодні продукують якусь додану вартість і які найбільш схильні сьогодні до еміграції за кордон.

Інша біда – зношеність інфраструктури та людського капіталу."


"Наш соціум знаходиться у вічному дитинстві та країні вічної перспективи!" "Потрібно кардинально прочистити все".

- Юрій Романенко

Про рейдерів:

"Україна стала царством рейдерів, де немає відповіді на питання, хто чим володіє, і коли середній клас біжить з країни"

- Юрій Романенко

Про майбутнє:

"В Україні немає майбутнього?"

"Якщо ми не змінимося – ми зникнемо. Політично, територіально, реально".


- Олексій Жмеринецький

Про олігархію:

"У нас повинна бути установка на громаду." "Інноваційність – як виживання."

"Обмеження олігархії, як такої. Бо коли немає правил – кожен бізнесмен все що хоче – це стати монополістом і олігархом"


- Сергій Дацюк

Про нас з вами:

"В інфантильній демократії народ має право на помилку. І він активно це право використовує. Але він має знати, в чому він помилився!"

"У нас же ми не розуміємо, що сталося. Ми обираємо представників. Президент киває на парламент, парламент – на президента, нічого не працює, і хто винен?"

Ніякого гібриду! Чіткі правили системи. Чітко визначити, хто відповідальний – це ключове питання".

- Геннадій Друзенко

Про недовіру:

"Ми любимо свою землю й готові за неї помирати. Але з величезною недовірою відносимося до держави, до уряду, бо ми їх не відчуваємо своїми, бо ми їх успадкували від радянського союзу! Є психологічно: ми і вони".

- Геннадій Друзенко

Про новий курс:

"Нам треба визначитись, на що суспільство готове. Наприклад, Ісландія та Швейцарія – це приклад працюючої прямої демократії. У Німеччині, Японії – чудово працює представницька демократія. Для Аравійського півострову – працює просвітницька монархія. Що працює для нас? Треба знати, до чого наше суспільство готове."

"Кожен має не просто поаплодувати нам чи Тимошенко за чудову дискусію, а задати питання – що я готовий знайти у новій державі? Яка моя участь у ній? Що працює для мене?"

- Віктор Шишкін

Другий Міжнародний саміт міст і регіонів у Києві

🇺🇦🇪🇺🗺 Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів: "As strong as united" У центрі Києва, у День Європи (дуже символічно) – мала можливість особисто взяти участь у Міжнародному Саміті міст і регіонів...

Конгрес місцевих і регіональних влад: про підсумки року, досягнення та пріоритети

➡ Мала честь взяти участь в останньому підсумковому за цей рік – Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. На жаль, цього разу долучалась по Зум, а не персонально, бо сиджу дома з ковідом, фарингітом і майже втраченим голосом...

КОНГРЕС, ЯКИЙ ОБʼЄДНУЄ КРАЇНУ

У той час, коли здається, що все валиться, час грає проти нас, розмови про втому і зраду; коли ми максимально виснажені на кінець цього надскладного року; і потрапили в потік дуже непростих подій і політичної війни між республіканцями та демократами в США; коли кожна копійка допомоги та зброї даються надзусиллями; і коли, здається, маємо так мало гарних новини і результатів, тим цінніше проєкти, які виходять та роблять нас сильнішими...

Допомогти прикордонним до ворога областям: Сумщина й Чернігівщина

👩🏼💻🇺🇦 Взяла участь у засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Цього разу фокус був на Сумській та Чернігівській областях...

Ти як?

Сьогодні – Всесвітній день ментального здоровʼя. Тепер для нас – це не пуста назва якоїсь програми. Ми маємо вчитися жити з цим болем, страхом, війною, жорстокістю...

Південна Корея, Україна та божевільні сусіди

🇰🇷 🇺🇦 Під час Всесвітньої конференції молодих парламентарів Міжпарламентського Союзу – мала двосторонню зустріч із делегацією депутатів Південної Кореї...