31 жовтня 2018, 13:18

Хто і чому налаштовує Тимошенко знехтувати волею мешканців селища Коцюбинське

Коцюбинське – анклав в місті Києві. Мешканці, які поклали 10 років життя на боротьбу за збереження Біличанського лісу від зазіхань ірпінських забудовників, давно мріють приєднатися до столиці. Таке своє бажання висловили 61 % коцюбинців, які взяли участь в громадських слуханнях.

Це цілком логічний крок для громади анклаву, який підтримує Асоціація міст України та експерти-децентралісти, зокрема й експерт Юрій Ганущак.

Київрада рішення громади селища, де з грудня місяця не засідають депутати Коцюбинської ради, підтримала практично одноголосно і звернулася до парламенту.

Тепер слово за парламентом, де ключовий комітет очолює представник "Батьківщини" Сергій Власенко. Звернення з проханням розглянути невідкладно це питання підтримали понад 2 300 мешканців селища. Вони передані на комітет.

Не останню роль у впливі на комітет і голову фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко зараз грає обласний склад партії "Батьківщина" – голова облради Ганна Старикова та "батьківщинівець" Костянтин Бондарев, у якого Старикова колись була помічником.

Про те, що саме ці політики блокують позитивний розгляд питання і налаштовують проти волі громади голову партії Юлію Тимошенко я знаю з кількох джерел.

Більше того, саме комунальне підприємство "Готово", яке підпорядковується облраді (=Стариковій) допомогло команді дерибанника Карплюка провести 29 жовтня черговий переворот влади і усунули обрану громадою Матюшину з реєстру як керівника селища.

"Батьківщина" на обласному рівні максимально гальмує цей процес не просто так. Справа а тому, що саме місцеві представники "Батьківщини", зокрема депутат Ірпінської міської ради 6 сликання Валерій Пєший брали участь у дерибані Біличанського лісу – зелених легенях столиці і Київщини. Днями на Пєшого напали і нанесли кілька ножових поранень. Не виключено, що ті, хто інвестував гроші в цю сумнівну аферу – зараз хочуть повернути їх. Тому дерибанники могли активізуватися.

До честі Юлії Тимошенко, саме завдяки їй в 2014 році вдалося підписати президентський указ про створення національного парку на території Біличанського лісу.



Якби не вплив Тимошенко на Турчинова – ліс би тоді не отримав природоохоронний статус. І селищна голова Ольга Матюшина на YES їй це пояснювала.



Але дерибанники на місцях не полишають надії зробити те, що вони задумали. Прокуратура досі відсудила в них не всі ділянки, які роздерибанили 10 років тому.

І попри те, що це рік президентської кампанії репутаційні ризики для Тимошенко їх не хвилюють.

Ось, що пише депутат Коцюбинської селищної ради Владислав Євстєфєєв, який надерибанив собі майже 100 ділянок у Біличанському лісі і позиціонує себе як "батьківщинівець".



Тобто "батьківщинівці" на Київщині щиро вірять в те, що Тимошенко має перемогти на виборах і має це зробити не для того, щоб розвивати країну, а для того, щоб ті, хто 10 років мріють про дерибан лісу розправилися з своїми опонентами.

Ось на фото дерибанник Євстєфєєв стоїть з головою облради Ганною Стариковою.



Голова облради Старикова у своїй декларації показала квартиру в Ірпені за... 4 тисячі доларів. Де Ви бачили такі ціни? За які заслуги можна отримати так дешево квартири в Приірпінні, де активістів б'ють, де їм палять машини?

Звісно, якщо депутат Нових облич задекларував 586 (!!!) квартир – як з такими забудовниками не укріпити дружбу?

Більше того, після того, як Карплюк звільнився з посади мера Ірпеня, щоб піти по 95 округу в нардепи, на обласному рівні він посилює позиції і заручається підтримкою "Батьківщини".

Колишню заступницю мера Ірпеня екс-регіоналку Наталію Семко Старикова робить без конкурсу керуючою справами облради. І зізнається ЗМІ, що шкодує, що партія мера Ірпеня не потрапила до облради. Тобто вона публічно зізнається, що "Батьківщина" на обласному рівні підтримує партію, представники якої б'ють людей і дерибанять ліси Київщини.

"Вам скажу чесно, що для мене дане питання прийняття рішення про призначення Семко на цю посаду було доволі простим, тому що для мене людина не є новою, вона в Київській області працює більше 10 років, була депутатом попередніх скликань (від "Партії регіонів" та була членом партії – прим. авт). Так само ви знаєте, що вона балотувалася до обласної ради від "Нових облич" але, на жаль, сама політична сила не подолала 5% бар'єр." – говорить Старикова в коментарі руху ЧЕСНО.

Семко робила передвиборчу кампанію для екс-регіонала Петра Мельника. Карплюк був протеже Петра Мельника у Приірпінні. Той допомагав своєму студенту розпочати старт політичної кар'єри.



Не випадково колишній роботодавець Старикової – Костянтин Бондарьов був на відкритті парку в Ірпені разом з Юлею Тимошенко. А привезти в угоду місцевому політику майбутнього кандидата в президенти – це серйозна послуга.

Хто ж підставляє лідера своєї політичної сили, привозячи Тимошенко до фігуранта антикорупційних розслідувань – Володимира Карплюка?



Ось як Бондарев відгукувався про мера Ірпеня Карплюка на сторінках "Лівого берега":

"Взагалі, я вам раджу з'їздити у Бучу та Ірпінь. Це – квітучі міста. Там кожних три місяці відкривається новий парк, все пофарбовано, відкриваються нові стадіони. Багато можна говорити, але є результати. Вони мене і цікавлять: мер – ефективний менеджер, чи ні. А інше – справа правоохоронців."

У цих квітучих містах обличчя активістів виглядають так.



А машини ось так.



Оди Карплюку з боку обласного осередку "Батьківщини" настільки сильні, що доводиться Бондареву на офіційному сайті партії навіть спростовувати те, що Тимошенко погодила такого одіозного кандидата Карплюка на 95 округ. Але навіть тут на партійному сайті Бондарев не упускає потрібної йому нагоди похвалити Карплюка і зробити з нього рятівника Біличанського лісу.



Це при тому, що в самого Карплюка ділянка в Біличанському лісі, про що свідчить декларація на сайті НАЗК. І Карплюк її загороджував парканом і якби не активісти – там вже були б висотки. І на місці подерибанених ділянок Краплюк планує сіру зону, а не зелену зону.



То "Батьківщина" обласного рівня рятуватиме ліс руками дерибанників? Це для тих, хто виборов президентський указ у 2014 році звучить як страшний сон.

Карплюк у боргу перед Бондаревим не залишився. Сайт, який контролюють Нові обличчя повідомляє всім про те, що найкращою кандидатурою на голову ОДА депутати Ірпінської ради, де більшість контролює Карплюк, має бути саме Бондарєв, який на сторінках партійного сайту так заступається за фігуранта антикорупціних розслідувань Карплюка.



Зважте,що сайт рекламує забудови, проти яких ведуть боротьбу активісти, на яким нападаютьі яким палять машини.

Тому й не дивно, що після громадських слухань в Коцюбинському, де 61 % висловився за приєднання селища до Києва, Бондарєв висловив публічно своє невдоволення, що голова ОДА підтримав громаду.

Так тоді постає питання, як буде втілювати "Новий курс" Тимошенко партієць Бондарєв? Юлія Тимошенко публічно наголошує на тому, що громадяни мають мати право за народною ініціативою розглядати важливі для себе питання і навіть можуть подавати законотворчі ініціативи.



У селищі Коцюбинське люди зібрали понад 500 підписів. Статут селища говорить про те, що збір 500 і більше підписів зобов'язує голову провести громадські слухання. Про слухання було відомо за місяць. Волонтери видали для 10 тисяч зареєстрованих дорослих мешканців 5 тисяч газет, які інформували про дату і час слухань.

61 % висловився "за". Голосування було поіменним і тривало понад 4 години. Голосували мешканці з паспортом – тобто враховувалися голоси лише тих, хто дійсно має право голосу в Коцюбинському.

Більше того, вже зібрано близько 2 000 підписів мешканців селища, які вимагають комітет з питань місцевого самоврядування підтримати звернення Київради.

І ми зібрали ці підписи попри те, що їх намагалися неодноразово вкрасти прихильники партії мера Ірпеня.

Бондарєв Батькіщвну підставляє не вперше. Розслідування руху ЧЕСНО довело, що саме йому закидають фінансування партії через підставних осіб. Такі кроки у передвиборчий рік дискредитують лідера політичної сили.

Я сподіваюся, що Юлія Тимошенко, яка в 2014 році зробила доленосний крок і допомогла з підписанням президентського указу, цього разу зважить на ситуацію і на волю людей. Якщо людям обіцяють, що вони будуть мати оновлений суспільний договір і їхня думка буде основою державотворення – то Коцюбинське це прекрасний шанс показати, що задекларований Новий курс – це не популізм.

#LetMyPeopleGo.

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...

Як спрут Медведчука в адвокатурі замовив ''чорнуху'' проти адвоката Донця з ЗСУ

Я писала про кремлівський спрут а адвокатурі України. Там соратниця Медведчука – Лідія Ізовітова – тримає у кріпацтві всіх адвокатів України...