Дніпроазот можуть оштрафувати за відмову продавати хлор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпроазот можуть оштрафувати за відмову продавати хлор

Фондовий ринок
715
Великий виробник аміаку й азотних добрив підприємство Дніпроазот ризикує бути оштрафованим через відмову продавати хлор, необхідний для знезараження питної води.
Про це повідомили у прес-службі Антимонопольного комітету України (АМКУ).
“Часткова або повна відмова суб’єкта господарювання, який займає монопольне становище на ринку, від реалізації товару за відсутності альтернативних джерел реалізації визнається зловживанням монопольним становищем”, – йдеться в повідомленні.
У комітеті зазначають, що це порушення тягне накладення штрафу до 10% доходу (виручки) від реалізації продукції за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
Крім того, АМКУ отримав від Дніпроазота звернення щодо висновку про можливість зміни ціни на рідкий хлор.
“Комітет відповідно до своїх повноважень і завдань, визначених законодавством, не є ціновим регулятором, не встановлює та не надає висновки про економічну обґрунтованість цін на товари”, – підкреслюють в АМКУ.
Зазначається, що ціни на хлор рідкий є вільними цінами, які самостійно встановлюються і на які відсутнє державне регулювання.
“Отже, якщо Дніпроазот впевнений в обґрунтованості підвищення ціни на власну продукцію – жоден чинний нормативно-правовий акт не забороняє такі дії”, – додали в комітеті.

Довідка Finance.ua

  • 15 червня Дніпроазот припинив свою роботу у зв’язку зі збитковістю. Підприємство було виробником і постачальником рідкого хлору й соляної кислоти, які необхідні для очищення води.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас