1 липня 2020, 09:42

Команда Карплюка дякує Клочку: 1 000 коцюбинчан просить нардепа на вихід з робочої групи

За останні 10 років боротьби за збереження Біличанського лісу та боротьби за приєднання анклаву Коцюбинського до Києва ми звикли, що окремі політики і цілі політичні партії починають співпрацювати з партією ексмера Ірпеня "Новими обличчями". БПП злилося на 3 році роботи в регіоні. Тут не минуло і року...

Голова комітету заявив про тиск з боку кількох активістів, які вимагають приєднати селище до Києва. Його заяву надрукував сайт зі сфери впливу фігуранта низки антикорупційних розслідувань. Володимира Карплюка.



До слова, на цю ТОВ-ку постійно з бюджетів Коцюбинського і Ірпеня виводять гроші.

Теза про те, що є одна-єдина історія, яка говорить про відсутність якісного доступу до медицини – це неправда. У лютому після пікетування засідання підкомітету, через кілька днів померла від інсульту мешканка селища Олена Вовченко. Її везли з Коцюбинського, через Київ, Ірпінь до Бучі. І повірте, що випадок невчасного надання меддопомоги, який міг би стати рятівним для людини – не один. І для голови Комітету, який має доступ до інформації, може її перевіряти і уточнювати, робити подібні заяви – це маніпуляція або невігластво і невміння користуватися інструментами, які є в законотворця – звернення і запити.

Слова про те, що в грудні ми всі вирішили, що це буде окрема громада, а не приєднання до Києва – так само неправда. Засідання підкомітету щодо Коцюбинського відбулося в лютому. У нас є відеозапис, де чітко видно, що ми стояли на позиціях приєднання до Києва і ця позиція озвучувалася. Така заява Клочка є неприпустимою, бо в очах мешканців селища, які довірили нам представництво у цьому питанні, може подумати, що ми здали на Комітеті інтереси громади. Навіть якщо хтось сфальшує щось у протоколі засідання чи не зробить відповідну примітку – у нас завжди є відео.

Більше того, в комітет офіційно направлені листи. Там є і підписи кількох тисяч людей, які вимагають невідкладно розглянути це питання, є підписи депутатів Коцюбинської ради, є підпис депутата облради, який обраний від округу. Вам що офіційний документообіг комітету не указ? Чи в новій каденції ради особливий вид парламентаризму?

Щодо тези про те, що результати громадських слухань, які були проведені публічно в селищі у 2018 році і в яких взяло участь понад 1300 людей, вже не актуальні – прошу законотворця і голову комітету, який так легко дає оціночні судження і хоче, щоб громада їх прийняла, дати посилання на закон, який визначає граничний термін придатності громадських слухань, а також дати інформацію по всіх ОТГ України із зазначенням дати проведення громадських слухань, результатів громадських слухань і як їх врахував комітет під час затвердження складу ОТГ по всій Україні.

Зважаючи на те, що Клочко, який сам зголосився співголовувати в робочій групі і тепер вже третій тиждень блокує її скликання, 30 червня громада підписала листа на Клочка і вимагає:

"У разі неможливості призначення і невідкладного проведення робочої групи просимо Андрія Клочка вийти зі складу робочої групи й залишити головуючим Дмитра Гуріна – народного депутата, який представляє округ 218, в який вкраплене смт Коцюбинське."

Під цією заявою підписалася майже 1 000 мешканців за день.



Не 2-3 активісти. Менше, ніж за добу. Це десь 10 частина від тих, хто може голосувати в селищі. Ви уявляєте, щоб Ви в якісь громаді менше, ніж за добу мобілізували таку кількість людей?

Люди голові комітету Клочку залишили свої телефони. Може сісти і обдзвонювати їх. Вам хотілося свіжих даних? Посекундно підписання. Електронна демократія в дії, яку обіцяла партія "Слуга народу". Ловіть!



А щоб не було навіть думки, що приєднання вимагають кілька активістів, бо у пана Клочка, як я бачу, йде повне несприйняття документообігу в комітеті і діє тільки візуальний ряд, то прошу публічно замовити на засідання комітету перепустки всім охочим. 1 000 людей не прийде, звісно, не прийдуть і 2 000, бо в людей робота. Мають працювати, щоб платити зарплату в т.ч. народним депутатам.

Але в голови Комітету буде шанс побачити більшу кількість, ніж 3-4 людини. Справа і тому, що Комітет давав обмеження на 3-4 представники і тепер це обмеження дозволяє голові Комітету робити заяви, які не витримують критики і знецінюють все, що було зроблено громадою, не політиками.

Апогеєм є те, що така заява законотворця Клочка палко підтримана самопроголошеним головою Коцюбинського від Нових облич Сергієм Данішем. Клочко може пишатися. Його підтримав кандидат юридичних наук. Куди ж простим мешканцям селища, до такого статусу.



Даніш – колишній охоронець Петра Мельника, його колишній помічник, який під час дерибану Біличанського лісу отримав ділянку по квоті спортсменів, його звинувачували у викраденні монахинь і він фігурує в схемі незаконного продажу нерухомості. Через ці схеми Даніш дуже швидко переоформив своє майно, щоб його бува не забрали після рішення суду.

Ну, звісно, після такої палкої похвали Клочко може пишатися, що досяг відповідного рівня. Молодець! Покритикував тих, кого били чи на кого нападали, кому палили машини... Для цього треба дуже сильні моральні якості і цінності. Звісно, бо ці ж представники громади, які займаються публічною адвокацією його... тиснуть...

30 червня я була на засіданні комітету. Народний депутат Дмитро Гурін "Слуга народу" підняв питання Коцюбинського і зазначив, що 2 тижні не засідає робоча група. Наголосив, що мають бути зміни в Конституцію, де зазначать, що столиця має мати нерозривність територій. І що тоді?



Я просила слова. Хотіла голову комітету повідомити про те, що майже тисяча людей вимагають, щоб він скликав робочу групу або залишив головування в цій групі і не блокував в угоду "Новим обличчям" засідання і не тягнув час.

Клочко не дав мені слова. Я у нього в Facebook-бані. Круто конструювати реальність і потім про неї розповідати... Ну, нічого, може, почитає блог і звернення від людей.

Маю відзвітувати громаді, яка просить не здаватися і йти далі, що я занесла звернення і підписи до приймальні Клочка. Далі захотіла зареєструвати звернення. Але ніде в 17:30 вже не працювали в парламенті на прийомі документів. Мені пояснили, що це у зв'язку з коронавірусом.

Я так розумію, що коронавірус після 17:00 стає дуже небезпечним і треба йти додому раніше, ніж тримає робочий день, за який ми платимо гроші. Але маю відзначити, що помічник пана Клочка погодився зареєструвати звернення, чим заощадив мій час і я йому за це вдячна. Завжди вітаю в людях людяність. Звернення з підписами продубльоване на пошту, яка вказана на офіційному сайті ради.

Я не бачу сенсу в тому, щоб Клочко залишався головою робочої групи. Це не просто саботування, це знецінення всієї проведеної громадою роботи і волевиявлення людей і небажання чи мотивація не розбиратися в процесах і документах. Тому треба ініціювати на комітеті питання зміни голови робочої групи.

До честі ОДА, які мали провести обговорення, вони скликали нас з сьогодні на завтра. І всі стейкхолдери були присутні на нарадах. Тому справа у бажанні і... мотивації.

А щодо тиску... Пане Клочко, в цивілізованому світі те, чим ми займаємося, називається адвокацією. І перед тим, як запускати значні реформи в країні, треба робити законодавчу базу для адвокації і визначати механізми взаємодії суспільства, громад, громадського сектору і законотворців.

Але ж у Вас уже є похвала кандидата юридичних наук. Куди ж далі рости! Тому ми зі своїми скромними компетенціями і знаннями будемо далі продовжувати адвокатувати. А якщо комусь з чоловіків видасться, що їх десь ми притисли, то просимо вибачення. Ми адвокатуємо. І це ще дуже цивілізована адвокація. Без вулиці. Але Ви робите все, щоб вийшли люди. І не лише з питань Коцюбинського.

Адвоката Медведчука Київрада може включити в регламентну комісію

Сьогодні, 30 травня, буде сесія Київради. За день до цього з'явився проєкт рішення, яким пропонують розподілити деяких депутатів по Комісіях...

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...