11:57 16.03.2020

Керівництво ВР ініціює позачергове засідання для розгляду ініціатив щодо протидії поширенню коронавірусу

2 хв читати
Керівництво ВР ініціює позачергове засідання для розгляду ініціатив щодо протидії поширенню коронавірусу

Керівництво Верховної Ради ініціює проведення позачергового пленарного засідання у вівторок, 17 березня, з 8 до 10 ранку, щоб розглянути низку законодавчих ініціатив, пов'язаних із запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

"Я виступаю з ініціативою провести позачергове засідання завтра з 8 до 10 ранку", - сказала віце-спікер Олена Кондратюк на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

"Під час нашої попередньої наради з керівниками депутатських фракцій і груп було запропоновано провести позачергове засідання завтра з 8 до 10 і винести два законопроекти. Перший - той, який наразі відпрацьовується в комітеті та готується до розгляду. І другий пов'язаний із питаннями змін календарного плану нашої роботи", - сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

За словами Кондратюк, на це мають погодитися всі фракції і дати можливість голові Верховної Ради скликати таке позачергове засідання, зібравши 150 підписів.

"Ми маємо затвердити всі необхідні рішення щодо змін до бюджету, державних закупівель, зміни в роботі підприємств, заходів боротьби з поширенням коронавірусу", - сказала вона.

Віце-спікер наголосила, що парламент очікує від уряду ухвалення цілої низки фінансових заходів для підтримки громадян і бізнесу в зв'язку з неминучими фінансовими втратами, які спричинить епідемія.

"Далі нам необхідно оголосити зміни в порядку роботи Верховної Ради та зосередитися на роботі в комітетах", - додала вона.

"Правоохоронні органи мають дати по руках і назвати імена торговців масками, яких немає в Україні", - заявила Кондратюк, уточнивши, що це є її відкритим депутатським запитом до МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА