07:56 16.10.2018

Національна збірна України вирушає на "Ігри нескорених" до Австралії

2 хв читати
Національна збірна України вирушає на "Ігри нескорених" до Австралії

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь в урочистостях з нагоди від'їзду Національної збірної України на "Ігри нескорених" в Австралію, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України

"Ви люди, на яких рівняються не тільки ваші побратими, а й вся Україна. Я не втомлююся щоразу підкреслювати ваші досягнення. Ви вже перемогли: перемогли ворога, ви перемогли рутину і складності життя, ви перемогли себе. Ми пишаємося вами!" - сказала віце-прем'єр-міністр, звертаючись до Національної збірної.

Віце-прем'єр зазначила великий внесок у розвиток цих змагань уряду України. "Ми ставили собі за мету ввести системні програми спортивної реабілітації для всіх військовослужбовців і ветеранів в Україні. Сьогодні зусиллями держави і громадськості розвиваються багато проектів допомоги - і спортивної, і психологічної і соціальної для всіх, хто цього потребує", - сказала І.Климпуш- Цинцадзе.

"Ігри нескорених" - міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів з обмеженими фізичними можливостями, отриманими під час виконання службових обов'язків. У змаганнях беруть участь представники країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу. Вперше "Ігри нескорених", засновані британським принцом Гаррі, відбулись у 2014 році в Лондоні.

Нинішні "Ігри нескорених" триватимуть в Сіднеї (Австралія) з 20 до 27 жовтня. Україну на них представлятимуть 15 спортсменів, які змагатимуться в 6 видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука і велоспорті на шосе.

Минулого 2017 року Україна вперше брала участь в "Іграх нескорених" в Канаді. Тоді в Іграх змагалися 550 військовослужбовців і ветеранів. Українські спортсмени здобули 8 золотих, 3 срібних і 3 бронзових нагороди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА