13:24 31.03.2018

Правоохоронці викрили угруповання, що знищило обладнання радіопередавального центру в Броварах

2 хв читати
Правоохоронці викрили угруповання, що знищило обладнання радіопередавального центру в Броварах

Співробітники прокуратури і поліції викрили організовану групу у складі 7 осіб, яка незаконно привласнила земельну ділянку держпідприємства "Радіопередавальний центр" у Броварах (Київська обл.) і знищила обладнання цього центру.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, затримано 7 осіб, серед яких – троє адвокатів, колишній в. о. керівника концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення ("РРТ"), екс-керівник Держспецзв'язку України, колишній в. о. начальника Держгеокадастру Київської області, колишній арбітражний керуючий та директор ДП "Радіопередавальний центр".

За інформацією прокуратури, за попередньою змовою ці особи в 2013 році незаконно привласнили земельну ділянку центру площею понад 115 га в Броварах (вартість – майже 120 млн грн).

"Зловмисники за півроку до незаконної анексії АР Крим, окупації Донецької та Луганської областей, незважаючи на існуюче мобілізаційне завдання на передання радіосигналу в особливий період часу, незаконно знищили працююче обладнання ДП "Радіопередавальний центр", за допомогою якого радіосигналом було вкрито 95% території України, зокрема окуповані території", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці припинили незаконну діяльність цих осіб. До спецоперації залучалися близько 200 співробітників правоохоронних органів, проведено понад 20 обшуків на території Київської, Чернігівської, Одеської областей та у Києві.

На території колишнього Радянського Союзу було три таких об'єкти, один з них – "Радіопередавальний центр" у Броварах.

Сімом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, в особливо великому розмірі у складі злочинної організації) КК України.

Підозрюваним обирається запобіжний захід. Наразі одного з адвокатів взято під варту.

Коментуючи цю справу, генеральний прокурор України Юрій Луценко написав на сторінці у "Фейсбуці": "Слідство вивчає ступінь відповідальності інших осіб, зокрема посадових осіб і власників банку "Михайлівський", в заставі якого незаконно перебувала викрадена у держави земля".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА