День фінансів 5 травня: про "нові гроші" для малого бізнесу, нову валюту Ірану, і вже не новий курс грн/дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів 5 травня: про "нові гроші" для малого бізнесу, нову валюту Ірану, і вже не новий курс грн/дол.

1367
Вівторок 5 травня: про програми та гроші для бізнесу, контракти заробітчан і навіть зміну назв валют:
“Нові гроші” для малого бізнесу. Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко детально розповів про програму “Нові гроші”, яка передбачає фінансування мікро- та малих підприємств – компаній з оборотом в еквіваленті 10 млн євро. За його словами, програма вже на фінальній стадії, однак для її запуску необхідна підтримка ВР.
Щасливе число 42, або в яких банках можна отримувати допомогу і пенсії. Міністерство фінансів України опублікувало список банків, через які здійснюватиметься виплата пенсій, допомог і заробітної плати працівникам бюджетних установ. На сьогодні уповноваженими на здійснення таких виплат є 42 банки. Ось повний список.
У заробітчани? Тільки через тримісячний контракт. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наполягає, що зацікавлені в українських працівниках роботодавці за кордоном повинні укладати контракт не менше ніж на три місяці. За його словами, це потрібно, щоб “зупинити так званий туризм”, коли людина буде їздити на два тижні. В цей же час… Центр зайнятості повідомляє: кількість безробітних за рік в Україні зросла майже на 50%. 🤔
На товари з Китаю витрачаємо більше. У Новій Пошті підрахували, що в середньому за день клієнти-українці замовляють близько 2,6 тонн товарів з Aliexpress. Кількість замовлень з нього зросла на 28% в порівнянні з квітнем минулого року. Середній чек покупок до карантину становив $6,6, тепер він зріс до $11,6.
Що сталося з курсом в квітні? Заступник глави НБУ Рожкова повідомила, що зниження курсу долара до гривні в квітні – на початку травня 2020 року було викликано низкою факторів, серед яких падіння економічної активності і скорочення імпорту. Вона також нагадала, що сьогодні ми є свідками безпрецедентного здешевлення енергоносіїв.
День фінансів 5 травня: про "нові гроші" для малого бізнесу, нову валюту Ірану, і вже не новий курс грн/дол.
Ріал вже не “торт”, або в Ірані і зовсім деномінація. В Ірані, який страждає від нафтової кризи, парламент прийняв законопроект про деномінацію національної валюти і зміну її назви. На іранській валюті приберуть чотири нулі. Крім того, вона тепер буде називатися “томан”, а не “ріал”. Зміна назви валюти обговорювалася 16 років. Перехідний період і заміна валюти займуть 2 роки. Протягом цього часу діятимуть як ріали, так і томани. Томанами називали іранську валюту до 1932 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас