Україна подала заявку на вакцину від коронавірусу COVAX: в пріоритеті - пів країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна подала заявку на вакцину від коронавірусу COVAX: в пріоритеті - пів країни

Особисті фінанси
746
5 грудня Глобальний альянс з вакцин та імунізації отримав від України першу частину заявки до світової ініціативи COVAX, другу частину заявки України подасть 14 грудня.
Про це пише Центр громадського здоров’я МОЗ України.
Із залученням Центру громадського здоров’я зібрали більшу частину необхідних даних для формування заявки, завдяки якій Україна зможе отримати необхідні дози вакцини від COVID-19 для 20% населення. Йдеться про 8 млн доз, якими провакцинують 4 млн українців.
Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики сформувала критерії для визначення пріоритетних груп людей, які в першу чергу отримають вакцини від COVID-19.
На основі цих рекомендацій було визначено 12 пріоритетних груп населення, які сукупно охоплюють майже 21 млн осіб (20 866 390), або 50% населення України.
До них належать працівники сфери охорони здоров’я, військові, педагоги, люди похилого віку та особи, які мешкають в соцзакладах, люди з супутніми захворюваннями та ін.

Довідка Finance.ua

  • Великобританія 8 грудня першою в світі почала процес щеплення вакциною Pfizer-BioNTech від коронавірусу. Щеплення вже зробили 90-річній британці Маргарет Кінан. Таким чином, жінка похилого віку стала першою людиною в світі, якій ввели вакцину від коронавірусу.

Страхування про коронавірусу

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас