ua en ru

Скрипаль контактував з СБУ, - BBC

Скрипаль контактував з СБУ, - BBC Фото: Сергій Скрипаль (iwvpa.net)

Скрипаль міг розповідати СБУ про стратегії дії ГРУ на сході України

Екс-шпигун ГРУ Сергій Скрипаль, який піддався отруйливій дії "Новачка" у Солсбері, контактував зі Службою безпеки України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ВВС.

У матеріалі наводяться уривки з книги журналіста Марка Урбана про екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля. В основу книги лягли розмови Урбана з самим Скрипалем, а також відомості від численних джерел журналіста в британських силових відомствах.

Повідомляється, що Скрипаль ніколи не згадував про свої контакти з СБУ. Але за даними журналіста Урбана, колишній полковник ГРУ все ж зустрічався з працівниками СБУ.

"Можливо, Скрипаль консультував СБУ про те, як саме може діяти російське ГРУ на сході України. Москва заперечує свою участь у конфлікті на сході України", - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, Сергій Скрипаль передав британській розвідці компромат на екс-керівника ФСБ і близького соратника Путіна Миколу Патрушева.

Раніше повідомлялося, що подвійний агент Скрипаль до 2017 року ще працював на 4 країни НАТО.

Крім того, британські спецслужби вирахували третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів. Зокрема, ще до приїзду в Британію безпосередніх виконавців замаху на колишнього шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері приїжджав співробітник ГРУ, який проводив розвідку на місцевості.