УКРАЇНСЬКИЙ КУЛЬТУРНИЙ ФОНД НА ПОРОЗІ СКАНДАЛІВ-2

Автор: Звір Гуляє | 01 лютого 2019 20:37 |



Серед профінансованих Українським Культурним Фондом у 2018 році були проектні заявки, які не містили належного обґрунтування, понад 70% їхньої вартості складали послуги сторонніх організацій за цінами, далекими від ринкових, окремі у понад 100 разів перевищували ринкові!

Виконавці цих проектів навіть не намагались повноцінно виконувати свої зобов’язання перед УКФ, зате не скривдили постачальників «золотих послуг».

Ні під час оцінювання заявок, ані під час аудиту фінансових звітів у Фонду не виникло зауважень стосовно цих проектів.

Чи пов’язані всі ці збіги з конфліктом інтересів, який забула задекларувати одна експертка УКФ, чи впливає на це дружба між експерткою та виконавчою директоркою Фонду (разом вчились у виші та робили спільний театральний проект) – читайте у публікації.

 
ПЕРЕДІСТОРІЯ
 
Понад два місяці тому ми опублікували УКФ На порозі скандалів.

Наша публікація спровокувала досить жваве обговорення, до якого навіть долучилися кілька поважних авторитетів у царині культури.

У приватних бесідах люди культури загалом підтримували позиції, відстоюванні у публікації, але відкрито йти супроти УКФ не бралися, тим не менше, один профільний сайт поширив наш допис, а радіо «Культура» навіть планувало ефір присвячений публікації (ефір так і не відбувся, бо керівництво УКФ не знайшло часу).
УКФ, як справжній дорослий український держорган, на публікацію витримано відмовчався, а «відкрите звернення» від 9 листопада 2018 якщо й було спровоковане нашою публікацією, то проблем, піднятих у публікації, жодним чином не адресувало. Інсайдери переказали, що у Фонді публікацію вважають безпідставною спробою дискредитації, політичною заказухою та суб’єктивною, упередженою позицією однієї окремої людини.

Після публікації ми зробили декілька додаткових запитів до Наглядової Ради і Керівництва УКФ, проте відповіді на наші запити були такими ж відписками і не містили ані інформації, яку ми запитували, ані притомних роз’яснень.

На цьому все і затихло, тихо зійшло на гальмах…
Варто зазначити, що в кінці 2018 були й інші цікаві публікації про УКФ.

***
В попередній публікації ми свідомо не поспішали робити висновки, натомість намагалися пояснити ризики, аби УКФ міг виправити ті помилки та недоліки у своїй роботі, які ще можна було виправити, поки проекти не були закінчені.

У цьому дописі ми поглянемо на додаткову інформацію щодо згадуваних раніше проектів.

Хочемо наголосити, що наша увага лише до трьох конкретних проектів та одного окремого експерта викликана передусім тим, що вони ілюструють водночас багато вад і проблем УКФ, але це аж ніяк не означає, що це всі сумнівні проекти та експерти. Ми не аналізували всіх проектів і не досліджували конфлікти інтересів у всіх експертів та працівників УКФ, тому припускаємо, що повний огляд може виявити значно більше недоладностей.
 

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Червень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Травень | Липень