ua en ru

РФ розірвала угоду з Україною про постачання зброї і військової техніки

РФ розірвала угоду з Україною про постачання зброї і військової техніки Фото: прапор Росії Та України (twitter.comMFA_Ukraine)

Припинено дію угоди між урядами Російської Федерації та України про порядок взаємних поставок озброєння і військової техніки

Російська Федерація розірвала відносини з Україною, що стосуються взаємних поставок озброєння і військової техніки, складових і послуг військового призначення. Про це повідомляє офіційний інтернет-портал правової інформації РФ.

"Припинено дію угоди між урядами Російської Федерації та України про порядок взаємних поставок озброєння і військової техніки, комплектуючих виробів і запасних частин, організації ремонту та надання послуг військового призначення", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль вважає за необхідне розірвати договір про дружбу і співпрацю з Росією.

За її словами, останнім порушенням цього договору було проведення виборів президента РФ в окупованому Криму. Як відомо, договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією підписали президенти Леонід Кучма і Борис Єльцин у 1997 році.