Eni вийшов з проекту з "Роснєфть" на чорноморському шельфі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Eni вийшов з проекту з "Роснєфть" на чорноморському шельфі

Енергетика
515
Італійський енергетичний концерн Eni залишив проект з “Роснєфть” з пошуку вуглеводнів на шельфі Чорного моря.
Про це повідомляє Deutsche Welle.
У березні 2018 року було завершено буріння першої надглибоководної пошукової свердловини на ліцензійній ділянці Західно-Чорноморська площа, і керівництво Eni скористалося правом на вихід з проекту.
Крім того, обидві компанії зараз обговорюють умови тимчасового призупинення проектів на шельфі Баренцева моря.
У травні 2018 року в “Роснєфть” спростовували інформацію про вихід італійської компанії зі спільних проектів. “Eni залишається і буде залишатися партнером “Роснєфть” в спільних проектах, буде продовжувати виконувати свої обов’язки до тих пір, поки це будуть дозволяти міжнародні санкції”, – заявив тоді представник російської компанії.
У спільному підприємстві частка “Роснєфть” становить 66,67%, частка Eni – 33,33%. За підсумками буріння в березні першої надглибоководної свердловини “Марія-1” не було виявлено притоку нафти. Фактична глибина свердловини склала 5265 м, глибина моря в точці буріння – 2109 м.
Нагадаємо, в 2014 році США і ЄС ввели санкції відносно російської нафтової галузі, заборонивши своїм резидентам постачати обладнання і технології для арктичних і шельфових проектів глибиною понад 150 м, а також для проектів з видобутку сланцевої – важковидобувної – нафти на суші.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас