День фінансів, 22 липня: продовження карантину, фішки додатку monobank, 8 тис. мільйонерів України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 липня: продовження карантину, фішки додатку monobank, 8 тис. мільйонерів України

722
Середа, 22 липня. З продовженням карантину Україну “пофарбують” за регіонами…
Уряд продовжив карантин. Кабмін сьогодні ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Залежно від епідеміологічної ситуації, регіони будуть ділитися на “зелені”, “жовті”, “помаранчеві” і “червоні” зони. Як пояснили в МОЗ, рівень буде визначатися автоматизованим програмним забезпеченням на базі зібраних даних.
В Україні нарахували 8 тис. мільйонерів. За даними ДПС, 8 тис. осіб задекларували доходи за 2019 рік у розмірі понад 1 млн грн. При цьому 3 особи вказали доходи в сумі понад 1 млрд грн. У сумі задекларований дохід склав 68,3 млрд грн.
Імміграційні квоти для іноземних айтішників. З 21 липня іноземні IT-фахівці можуть подавати документи на отримання дозволу на імміграцію. Таким чином, працівники отримають посвідку на проживання і зможуть 10 років вільно жити і працювати в Україні. Завдяки цим квотам, запевняють в уряді, українські ІТ-компанії отримають можливість працевлаштувати додатково 5000 ІТ-фахівців.
МВС планують ускладнити процедуру оформлення авто з США. Раніше зареєструвати авто в Україні можна було на підставі “картки про утилізацію”, яка фактично замінювала техпаспорт. З ухваленням змін ця опція зникне. Для вживаних машин доведеться подавати документи про реєстрацію транспортного засобу за кордоном, ще й перекладати їх українською мовою. Водночас в МВС не можуть назвати точний перелік документів, які знадобляться для реєстрації авто з США.
Крім того, в Раді підготували законопроєкти і для “єврономерів” Депутати пропонують не тільки скасувати акцизи і повернути пільгове розмитнення “єврономерів”, а й зібралися змінити транспортний податок.
Безвіз ще з 6 країнами. Зеленський підписав указ про створення безвізового режиму для громадян 6 країн. Безвіз почне діяти з 1 серпня. Для громадян яких країн встановлюється безвіз, читайте тут.
План щодо зниження ЄСВ в два рази. Як повідомив міністр економіки Ігор Петрашко, розмір ЄСВ можна зменшити вдвічі за рахунок збільшення кількості платників податків. За його словами, якби ЄСВ платили 20 млн осіб, а в Україні офіційно 23 млн осіб працездатного віку, то були б кардинально інші цифри і була б можливість зниження ЄСВ в два рази.
Безкоштовні “розумні” лічильники. До кінця 2020 року ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більш ніж 28 тисячам клієнтів. Але прилад можуть встановити тільки в тих будинках, які включені в програму заміни. Вона формується ще на початку року і затверджується національним регулятором – НКРЕКП.
Р. s. Пам’ятаєте, ще вчора у нас вийшов класний матеріал про іпотеку в ПриватБанку? Дякуємо вам за всі запитання та відгуки. До речі, якщо хтось раптом пропустив: Як взяти іпотеку в ПриватБанку. Історія однієї клієнтки Must read!
Сьогодні ж стараннями наших журналістів вийшов не менш цікавий матеріал про ще один популярний Банк в Україні – monobank. У додатку від mono багато корисних фішок, якими люди користуються постійно: Р2Р перекази, поповнення мобільного, оплата комуналки, податків, штрафів та інших рахунків – все це реалізовано максимально просто і зручно. Але, коли почав читати цей матеріал – зрозумів, що не знав про деякі фішки в додатку monobank. Наприклад, технологія Shake to pay, спільна оплата рахунку і навіть режим “Інкогніто”.

6 фішок додатку monobank, про які ви могли не знати

mono намотати на вус. 😺
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас