ЗМІ: відкриття магазину IKEA в Києві відклали, але обіцяють незабаром запустити онлайн-продажі (оновлено) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: відкриття магазину IKEA в Києві відклали, але обіцяють незабаром запустити онлайн-продажі (оновлено)

Фондовий ринок
2598
Кумедно, але з приходом IKEA в Україну вийшло як в тій іронічній приказці (“обіцяного три роки чекають”) — шведський меблевий гігант оголосив про вихід на український ринок наприкінці 2017 року. Повідомляючи про чергове перенесення в кінці минулого року, як нові строки довгоочікуваного відкриття першого магазину нам назвали «весну 2020 року», проте цього так і не сталося, хоча на календарі вже 7 травня 2020 року. І ось зараз в українському офісі IKEA перервали мовчання і, як і очікувалося, повідомили про чергове перенесення строків.
Про це повідомив координатор бізнес-клієнтів IKEA Ігор Іус, пише ITC.ua.
Рітейлер вже підписав договір оренди з Київським ТРЦ Ocean Mall — саме там буде відкрито перший магазин IKEA, про що вже говорилося раніше. Водночас відкрити магазин поки що неможливо через діючий карантин у зв’язку з пандемією коронавірусу. Тепер в IKEA планують відкриття першого магазину в Києві після завершення карантину. Точну дату в компанії поки що назвати не готові. І це зрозуміло, враховуючи, що поки що абсолютно неясно, коли все закінчиться. Нагадаємо, нещодавнім рішенням Кабмін продовжив карантин 22 травня, хоча вже з 11 травня очікуються деякі пом’якшення чинних обмежень.
Хороша новина в тому, що найближчим часом IKEA планує почати онлайн-продажі в Україні.
IKEA зрозуміла, що український покупець дуже еластичний і більш пристосований до інтернет-покупок, ніж безпосередньо в традиційному магазині”, — пише Ігор Іус.
Українська версія сайту IKEA з’явилася ще влітку минулого року, але поки що там немає можливості замовити товар.
Нинішня спроба IKEA вийти на український ринок є третьою за рахунком. Свій перший торговий центр компанія планувала відкрити поруч з Бориспільською трасою в 2006 році, але так і не змогла домовитися з київською владою про купівлю ділянки площею 70 га. Другу спробу IKEA зробила в 2009-му, коли придбала ділянку площею 60 га в Одеській області. Але через рік без пояснення причин відмовилася від початкових планів.
Залишається додати, що запуском і розвитком мережі в Україні займається підрозділ IKEA Південно-Східна Європа, що є частиною IKEA Group (Ingka Holding B. V.). Він відповідає за роздрібний бізнес IKEA в Хорватії, Сербії, Румунії та Словенії.
Пізніше IKEA прокоментувала Finance.ua свою офіційну позицію:
У компанії відзначають, що інформація про вихід IKEA на ринок в Україні не є правдивою. Ця інформація була поширена через приватні канали в соціальних мережах, і вона жодним чином не відображає офіційну позицію компанії.
Разом з тим, IKEA підтверджує свою прихильність України. Зараз в компанії активно працюють над виходом на український ринок через відкриття інтернет-магазину.
Попередній перегляд сайту доступний за адресою www.ikea.ua, з актуальними на сьогодні цінами та асортиментом.
Зараз компанія робить все можливе, щоб найближчими днями офіційно запустити онлайн-продаж в Україні.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас