RU
 

Підсумки 27.06: Літнє перемир'я і лист у КремльСюжет

Корреспондент.net,  28 червня 2018, 06:41
0
163
Підсумки 27.06: Літнє перемир я і лист у Кремль
Фото: АР
У Мінську погодили перемир'я на Донбасі

У Мінську погодили літнє перемир'я на Донбасі; омбудсмен Людмила Денісова написала листа в Кремль. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
У Мінську домовилися про чергове перемир'я на Донбасі
 
Представники Тристоронньої контактної групи на засіданні домовилися про перемир'я з 1 липня 2018 року у зв'язку з початком жнив. Про це повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарина Оліфер.
 
За її словами, сторони підтвердили свою прихильність виконанню мінських домовленостей.
 
ЄСПЛ об'єднав позови України проти Росії
 
Європейський суд з прав людини об'єднав чотири міждержавні заяви України проти Російської Федерації щодо Донбасу і Криму у дві великі справи. Про це повідомив заступник міністра юстиції - уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.
 
Apple і Samsung припинили семирічний патентний спір
 
Американська Аpple і південнокорейська Samsung врегулювали семирічний патентний спір. Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Окружного суду США у Північному окрузі штату Каліфорнія.
 
Умови врегулювання суд розкривати не став. Представник Apple відмовився коментувати їх, а Samsung поки не відповів на прохання про коментар.
 
Половина Запоріжжя залишилася без світла
 
Правий берег Запоріжжя залишився без світла через аварію на високовольтній лінії електропередачі потужністю 150 кВ.
 
Лінія, що знаходиться в спільному користуванні ПАТ Запоріжжяобленерго і ПАТ Дніпрообленерго була пошкоджена під час грози.
 
Український омбудсмен написала листа в Кремль
 
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до голови адміністрації президента Росії.
 
За її словами, гарантії, надані їй президентом РФ Володимиром Путіним як омбудсмену з безперешкодного допуску і без будь-яких попередніх умов до ув'язнених громадян України, на цей момент не реалізовані.
 
"Тому звернулася з офіційним листом до глави адміністрації президента РФ Антона Вайна з проханням забезпечити реалізацію наданих мені президентом РФ гарантій", - заявила Денісова.
 
Активісти подали в суд на Порошенка через Жебрівського
 
Президент Петро Порошенко не мав права призначати екс-главу Донецької ОВГА Павла Жебрівського на посаду аудитора НАБУ. Так вважають представники Центру протидії корупції, Transparency International Україна та Автомайдану, які подали на президента до суду.
 
Причиною позову стала відсутність у Жебрівського досвіду роботи в правоохоронних або судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях, як того вимагає закон.
 
Трамп оголосив про зустріч з Путіним
 
Президент США Дональд Трамп визначив терміни і місце зустрічі слідером Росії Володимиром Путіним. За його словами, вони проведуть переговори після саміту НАТО 11-12 липня. Говорячи про місце проведення зустрічі, американський президент повідомив, що вона може відбутися в Хельсінкі.
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
За матеріалами: Корреспондент.net
ТЕГИ: Россия-СШАУкраина-РоссияПутинAppleSamsungТрамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі