День фінансів, 4 березня: перезавантаження Кабміну, коронавірус і економіка, іпотека через ставку в 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 березня: перезавантаження Кабміну, коронавірус і економіка, іпотека через ставку в 6%

728
Середа, 4 березня. Сьогодні Кабміну влаштували “перезавантаження”. Верховна Рада відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука. За таке рішення проголосували 353 депутати. Нагадаємо, 16 січня 2020 року Гончарук писав вже заяву про відставку, але тоді Зеленський вирішив дати йому ще один шанс.
Ближче до вечора нардепи обрали нового прем’єр-міністра України – Дениса Шмигаля. З його слів, однією з головних цілей уряду буде посилення економічного блоку, який повинен забезпечити зростання промисловості та аграрного сектору.
🧐 Про що ще говорили в середу:
Ще не межа за тарифами? Як повідомляє ексголова Укренерго Всеволод Ковальчук, ціни на електричну енергію в Україні збільшаться, оскільки потрібно перекрити накопичення боргів на ринку. На його думку, до травня-червня поточного року ціна зросте мінімум в півтора разу.
Шкода від коронавірусу для української економіки. Як заявив заступник голови Національного банку України Дмитро Сологуб, негативні економічні наслідки у зв’язку з виявленням і можливим подальшим поширенням коронавірусу в Україні проявляться не відразу. Першими від спалаху коронавірусу постраждають економіки Китаю і країн, які вбудовані у виробничий ланцюжок цієї країни. Україна до таких держав не належить. Нагадаємо, 3 березня 2020 року Україна стала 74-ю країною, де зафіксовано випадок зараження коронавірусом.
“Дію” підключили до держреєстрів. Портал державних послуг “Дія” підключили до реєстрів, з яких українці можуть отримувати інформацію в кабінеті громадянина. У додатку стали доступними такі реєстри, як Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, Єдиний державний реєстр транспортних засобів, Державний земельний кадастр.
Держказначейство про накопичувальну пенсію. У Державній казначейській служби України заявляють, що майже готові до запровадження в країні накопичувальної пенсійної системи. Система передбачає, що кожен працюючий громадянин може здійснювати платежі на свій персональний пенсійний рахунок, а після досягнення пенсійного віку отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків.
Іпотека по 10%. Як цього домогтися? На думку члена наглядової ради Ощадбанку Тараса Кириченка, ставки за депозитами в гривні повинні впасти до 6% річних, щоб банки змогли надавати іпотечні кредити під 10% річних. На думку банкіра, на іпотечний кредит зможуть розраховувати тільки українці, які отримують достатні офіційні доходи.
🏆 FinAwards 2020: про найкращі банки і банківські продукти. FinAwards – це конкурс, який проводиться вже третій рік поспіль, а його мета – визначити і нагородити найкращі роздрібні банки України в сферах реалізації продуктів, клієнтських сервісів і технологій крізь призму клієнтського досвіду. Які ж банки і банківські продукти оголошено кращими, дивіться фотозвіт і підсумковий матеріал за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас