10:40 21.08.2018

Злочинець, який застрелив патрульного біля будівлі Харківської міськради, перед цим убив свою дружину

2 хв читати
Злочинець, який застрелив патрульного біля будівлі Харківської міськради, перед цим убив свою дружину

Чоловік, який застрелив у ніч на 20 серпня патрульного поліцейського біля будівлі Харківської міської ради, перед цим, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вбив свою дружину, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех.

"Олександр Поярков, 1971 року народження. Ми розуміємо, що під впливом алкогольних напоїв, стресу він застрелив дружину. На місці знайдено гільзи, що збігаються з тими, які було знайдено біля міськради", - розповів О.Бех на брифінгу в Харкові у вівторок.

За його словами, близько 20:30 понеділка, 20 серпня, до поліції надійшла інформація, що в будинку в провулку Токарівському, 6 знайдено тіло жінки з вогнепальними пораненнями (ліве око, щелепа, передпліччя).

О.Бех зазначив, що потерпіла - Наталія Пояркова, 1976 року народження, є дружиною О.Пояркова.

"З’ясовано, що смерть настала 19 серпня. На місці було вилучено автомат із коліматорним прицілом "Скорпіон" із патронами, чотири пістолети, гвинтівку з оптичним прицілом, банку з металевою стружкою, порох та інші предмети", - повідомив начальник обласної поліції.

Він зазначив, що практично вся зброя, крім гвинтівки з прицілом, - перероблена, а вдома в О.Пояркова стояв професійний верстат для переробки зброї.

За інформацією поліції, злочинець, застрелений правоохоронцями біля міськради, був військовослужбовцем, раніше не судимий. Наразі правоохоронці перевіряють інформацію, чи ніс він службу в "гарячих точках" і чи був він снайпером.

"Знайдено військовий квиток, ніс службу ще за радянської влади. Де саме – з’ясовуємо", - уточнив начальник ГУ Нацполіції в Харківській області.

О.Бех розповів, що, за словами сусідів, сім'я О.Пояркова, була нормальна, подружжя не сварилося, "про Олександра кажуть, що був замкнутим".

За словами О.Беха, О.Поярков з 90-х років працював слюсарем-рихтувальником у низці комерційних підприємств, потім звільнився через невиплату зарплати, почав зловживати алкоголем, у нього виникла депресія.

Як повідомлялося, в ніч на понеділок, 20 серпня, невідомий чоловік влаштував стрілянину біля Харківської міськради й поранив охоронця, а потім і одного з поліцейських, які приїхали за викликом. Поліцейський помер, незважаючи на зусилля медиків. Співробітник КП "Муніципальна охорона" перебуває в реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Його стан оцінюється як украй важкий.

Поліцейські з табельної зброї поранили зловмисника. Внаслідок отриманих поранень він помер.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА