Названі основні ризики закону про кешбек — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі основні ризики закону про кешбек

Казна та Політика
904
Бізнес побоюється недоброчесних дій з боку споживачів.
Таку думку висловив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Дмитро Романович під час круглого столу, організованого «Фінансовим клубом».
«Безпосередньо до функції кешбеку є багато питань. Головне – як це буде працювати. В першу чергу, це робота міністерства фінансів та податкової служби. Але МЕРТ, за необхідності, готове приєднатися», – відмітив Дмитро Романович.
Проте бізнес, який працює легально, не очікує негативних наслідків від вступу закону в дію. «Це сигнал продавцям про те, що справедливість на користь споживача буде відновлена», – вважає голова Асоціації «Українські імпортери побутової електроніки» Софія Арасланова.
Вона пояснила, що кешбек – це ризикоорієнтована система, яка дозволить податковій службі перейти від тотальних до таргетованих перевірок. «Це зменшить тиск на білий бізнес, який і так постійно перевіряється», – сказала Софія Арасланова.

Довідка Finance.ua:

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила законопроекти 1053-1 і 1073 щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг, що передбачає застосування програмного забезпечення реєстраторів розрахункових операцій (РРО).
  • Нововведення торкнеться тих, хто здійснює реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення, ювелірної продукції, роздрібну торгівлю в магазинах, діяльність ресторанів, кафе, швидкого харчування, діяльність готелів і турагентств.
  • Не поширюється обов’язок використовувати РРО на фізичних осіб, які продають на ринку власні старі речі або продукти власного підсобного господарства.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас