День фінансів, 20 серпня: коли Україні чекати на 5G, другий магазин H&M, нові рахунки для сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 серпня: коли Україні чекати на 5G, другий магазин H&M, нові рахунки для сплати податків

1102
Ці інформаційні приводи підштовхнули нас розглянути у щотижневій рубриці «термін понеділка» поняття, безпосередньо пов’язане з кредитуванням – ануїтет.

Що це?
Ануїтет – графік погашення кредиту, за якого ви щомісяця платите однакову суму. Незалежно від того, чи перебуваєте ви на початку, чи наприкінці строку кредиту. При ануїтетних платежах одна частина, що йде на погашення основної суми кредиту, поступово зростає. А інша частина, що йде на погашення відсотків – зменшується.
Альтернатива?
Диференційовані платежі – це нерівні щомісячні платежі. Найбільші платежі – в першій чверті строку, найменші – в четвертій чверті.
Якщо не про кредити:
5G не для України. США і низка держав у Європі та Азії планують запуск у комерційну експлуатацію зв’язку нового покоління 5G вже наступного року. Українські мобільні оператори зазначають, що готуватися до запуску технології почали давно. Однак до 5G не готові самі абоненти.
Зарплатна справедливість прірва. Середня зарплата CEO в США в 312 разів перевищує зарплати співробітників. І розрив тільки збільшується, оскільки зарплати топ-менеджерів активно зростають рік за роком, тоді як оплата праці пересічних американців практично не піднімається.
Не більше, ніж один. Шведський власник мережі магазинів одягу Hennes & Mauritz AB (H&M) відкриє другий магазин мережі в Україні вже в жовтні. Компанія запевняє, що також розглядає можливість відкриття магазинів в Україні в стріт-ритейлі.
Дешеві обіцянки електрокари Маска. Через проблеми з випуском найбюджетнішого електромобіля – Model 3 – компанія Ілона Маска Tesla вже втратила чимало грошей. Model 3 в перспективі буде коштувати 35 тисяч доларів, що дозволить дещо розширити коло власників електрокарів від Tesla. Втім, Маск впевнений, що електромобілі його компанії можуть стати ще доступнішими.
Перший сертифікований в Китаї Україні автобус на електротязі. Компанія Skywell отримала сертифікат відповідності на електробус власного виробництва. Дванадцятиметровий автобус NJL 6129 BEV розрахований на перевезення до 81 пасажира, з яких місць для сидіння 32+1. Максимальна швидкість електробуса становить до 70 км/год.
Добровільний перехід на нові рахунки. В Україні почнуть діяти нові рахунки для сплати податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів. До 11 вересня діє перехідний період, під час якого діють старі рахунки, проте граничний термін перехідного періоду спливає 10 вересня.
Найбідніший/найпорядніший (закресліть самі) президент у світі. Екс-глава Уругваю Хосе Мухіка відмовився від пенсії. Протягом свого президентського терміну і після нього Мухіка разом з дружиною жив на своїй фамільній фермі неподалік від столиці країни Монтевідео. Вони вирощували квіти на продаж. Мухіка віддавав на благодійність близько 90% своєї зарплати. Більше про цю дивовижну людину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас