18:15 03.09.2018

Окружний адмінсуд Києва відмовив Януковичу в забезпеченні позову до центру безоплатної правової допомоги

2 хв читати

 Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення відмовити представнику Віктора Януковича в задоволенні заяви про забезпечення позову екс-президента України до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві щодо незаконності надання йому державних адвокатів.

"Представник позивача не довів, що невжиття судом заходів забезпечення позову може суттєво ускладнити або зробити неможливим ефективний захист або поновлення порушених прав та інтересів позивача. Суд ухвалив рішення, що відповідна заява задоволенню не підлягає", - повідомляє в понеділок прес-служба суду.

Як повідомлялося, 30 серпня В.Янукович звернувся до Окружного адмінсуду Києва з позовом про визнання протиправності дій київського центру безоплатної правової допомоги під час призначення йому державних захисників Віктора Овсяннікова та Юрія Рябовола у справі про державну зраду, яка розглядається в Оболонському районному суді Києва.

Також до адмінсуду Києва від представника В.Януковича надійшла заява про забезпечення позову. У ній позивач просить суд до винесення рішення зупинити дію доручень за призначенням В.Януковичу адвокатів В.Овсяннікова та Ю.Рябовола, заборонити центру здійснювати подібні дії, заборонити В.Овсяннікову, Ю.Рябоволу або іншим адвокатам здійснювати юридично значимі дії від імені та в інтересах В.Януковича.

Як повідомлялося, 16 серпня Оболонський райсуд Києва надав адвокатам В.Януковича місяць для підготовки до судових дебатів у справі про обвинувачення екс-президента України в державній зраді.

Суд оголосив перерву в процесі до 13 та 14 вересня. А з урахуванням того, що в судових дебатах можуть виступати п’ять платних адвокатів та один безкоштовний державний захисник В.Януковича, резервними датами для виступу сторони захисту в дебатах суд визначив 17 і 18 вересня.

31 липня суд ухвалив рішення призначити В.Януковичу держадвоката через відмову його платних захисників брати участь у дебатах у справі про держзраду. 1 серпня до суду прибув адвокат В.Овсянніков, який також заявив про відмову брати участь у дебатах та обвинуватив суд у порушенні законодавства.

Того самого дня, 1 серпня, суд ухвалив рішення призначити екс-президенту нового безкоштовного адвоката та переніс засідання на 16 серпня. На цьому засіданні платні адвокати В.Януковича не давали прокурорам виступати на дебатах і заявляли, що новий держзахисник Ю.Рябовол не має права брати участь у цьому процесі, та В.Янукович проти його участі.

Незважаючи на протести адвокатів, представники державного обвинувачення 16 серпня змогли завершити свій виступ у дебатах. Вони попросили суд винести для В.Януковича вирок у вигляді 15 років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України - Макрон

Зеленський обговорив із Макроном ситуацію на полі бою і можливість протидії РФ

Франція починає постачання Україні літаків Міраж-2000 і навчить персонал однієї бригади - Макрон на зустрічі з Зеленським

Кулеба обговорив із вісьмома міністрами Північної Європи та Балтії способи забезпечення переваги України на полі бою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА